Juniorke minimalno poražene od Rumunjske u četvrtfinalu

43

Hrvatske juniorke nakon odlične igre u skupini B na Svjetskom prvenstvu te nakon teške utakmice osmine finala bez dana odmora u Moskvi dočekala je Rumunjsku u četvrtfinalu. Hrvatice su krenule dobro i odvojile se, ali Rumunjke su stisnule, vratile igru u egal, a zatim i prešle u vodstvo. U drugom dijelu ponovno su pojačale naše djevojke i krenule sustizati i dovele utakmicu ponovno u neizvjesnu završnicu, no nisu uspjele ponovno preokrenuti i na kraju su minimalno poražene.Hrvatska će tako u razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. Prve protivnice su Švedske, dok će Rumunjska u polufinalu igrati protiv domaćina Rusije.

Sjajan start hrvatskih juniorki. Već u osmoj minuti utakmice koncentriranim napadom i dobrom obranom uspjele su pobjeći protivnicama na +3 (4:1) nakon što je Marija Ljubičić izborila sedmerac, a Paula Posavec ga i realizirala. Povećala je to na 5:1 Dora Kalaus. Da hrvatska mreža ne bude i dalje mirna pobrinula se Rumunjska koja je nakon šest minuta bez gola postavila 2:5. Unatoč svim pokušajima protivnica, Hrvatska je držala prednost i držala obranu na potrebnom nivou. Sve je bilo dobro do 25. minute kada su Hrvatice upale u crnu rupu, naime, nisu mogle posložiti napad i pronaći rješenje za agresivniju rumunjsku obranu i Rumunjska je to kaznila s pet ekspresnih pogodaka za izjednačenje (10:10). Da se na odmor ne otiđe pri poravnatom rezultatu ponovno su se pobrinule naše protivnice koje su zabila za 11:10.

Dominacija Rumunjske na terenu nastavile se i početkom drugog poluvremena te se nakon početnog zgoditka Hrvatske odvojila na +3 (14:11). Zaredale su se zatim greške kod obje ekipe, kao i obrane vratarki, a razlika je i dalje bila tri gola. U 48. zatražila je hrvatska klupa minutu odmora da pokuša dogovoriti rješenje za rumunjsku 5-1 obranu. Krenulo se popravljati i u 52. zgoditkom Marije Ljubičić stiglo se na pogodak zaostatka (18:19). Infarktne završnice nije ni ovog puta nedostajalo, imali smo sedmerac za izjednačenje i odlazak u produžetke, ali jednostavno nije išlo i Rumunjska je minimalno slavila rezultatom 21:20.

Prvu utakmicu razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta Hrvatska igra u četvrtak, 14. srpnja, u 15 sati protiv Švedske.

”Nažalost nismo bili napadački kvalitetni danas. Napad nam je kroz cijelu utakmicu bio na lošoj razini i nismo uspjeli preokrenuti susret unatoč dobrom početku. Za to je djelomično kriv i umor jer smo jučer imali težak susret protiv Mađarske. No, sve u svemu vrlo smo zadovoljni učinjenim na Prvenstvu. Mislim da smo generaciju vratili na pravi put i da mogu samo napredovati. Svi smo emotivno doživjeli ovaj poraz, ali treba skupiti glave jer nas čeka borba za plasman,” bile su riječi trenera Silvija Ivandije nakon minimalnog poraza od Rumunjske.

Svjetsko prvenstvo za juniorke, četvrtfinale:
HRVATSKA – RUMUNJSKA 20:21 (10:11)

Hrvatska: Hren, Ećimović 6 obrana, Zadravec, Posavec P. 6, Posavec S. 5, Krešić, Šenvald 1, Čalušić, Kalaus D. 3, Kalaus L. 1, Prkačin, Bebek, Babić, Ljubičić 3, Pavković 1, Boras
Trener: Silvio Ivandija

Rumunjska: Dumanska 15 obrana; Ion, Taivan 2, Severin, Dindiligan 5, Craiu, Ilie A. 8, Vasiliu, Curment, Laslo 3, Dache, , Stoicanescu, Ilie F., Corban, Polocoser 2, Otase 1
Trener: Ion Craciun

 

Prethodni članakBabić: Vidjet ćemo novi koncept za hrvatsku igru
Sljedeći članakJuniorke poražene od Švedske u razigravanju za plasman