Zagreb velikim preokretom do pobjede protiv Vardara i prvih bodova u Ligi prvaka

37

Novi trener i skoro 10 000 gledatelja u Areni bili su recept za prvu pobjedu Zagreba u VELUX EHF Ligi prvaka. Silvio Ivandija imao je najbolji mogući debi na klupi hrvatskog prvaka a nakon velikog preokreta i drame u posljednjim sekundama rukometaši Zagreba došli su do slavlja nad skopskim Vardarom 28:27 (12:17).

Utakmica tjedna kako ju naziva EHF u potpunosti je opravdala to ime. Iako se na početku činilo da će to biti peti poraz Zagrebaša, furiozna igra u drugom poluvremenu dovela ih je do pobjede. Susret je bolje otvorio Vardar i poveo s 3:1, ali Zagreb nije dopuštao da se više odvoje pa su serijom od tri uzastopna pogotka držali priključak s gostima.

Ivan Stevanović držao je Zagreb u igri svojim obranama, ali kako se poluvrijeme bližilo kraju Zagreb nije uspijevao igrati u visokom ritmu koji im je Vardar nametnuo. Tako su velikom serijom rukometaši Vardara stigli to vodstva od pet pogodaka koju su sačuvali do kraja poluvremena (17:12).

U drugom poluvremenu Zagreb je bio odlučan u svojoj namjeri da sustigne prednost Vardara, ali svaki put kada bi se uspjeli približiti na pogodak, dva Vardar bi odgovorio serijom pogodaka i vratio prednost na svoju stranu. To nije demotiviralo Zagrebaše koji na vodstvo Vardara 23:18 odgovaraju serijom od četiri uzastopna pogotka s čime su doveli utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Na vratima je briljirao Stevanović koji je Vardaru branio zicere i dva sedmerca. Zagreb je uspio doći do izjednačenja (26:26), a Josip Valčić ubrzo nakon toga pogodio je za Zagrebovo prvo vodstvo u susretu. Alex Dujšebajev je izjednačio ali Stipe Mandalinić maestralno pogađa za 28:27. No niti tu nije bio kraj. Vardar je imao čak dva pokušaja da dođe do izjednačenja. Dujšebajev je prvo pogodio prečku, a nakon toga je Joan Canellas u posljednjim sekundama s pola terena uputio udarac koji je zaustavio Stevanović.

Do velikog slavlja Zagreb je predvodio fantastični Stevanović s čak 17 obrana. Dobrivoje Marković postigao je najviše pogodaka za Zagreb, šest, a jedan manje upisao je na svoj konto Mandalinić. Dujšebajev je postigao pet, a Ivan Čupić i Timur Dibirov dodali su po četiri pogotka za Vardar. U strijelce se upisao i Luka Cindrić koji je mrežu Zagreba pogodio tri puta dok se Igor Karačić nije upisao na listu strijelaca.

Nakon ove pobjede Zagreb će odmoriti od Lige prvaka budući da slijedi pauza zbog reprezentativnog tjedna. U šestom kolu koje se igra 10. studenog gostovati će u Frankfurtu kod Rhein-Neckar Löwena. Susret je na rasporedu od 18:15.

PPD Zagreb – RK Vardar 28:27 (12:17)

PPD Zagreb: Stevanović 16, Skok; Ereš, Kontrec 2, Vori 1, Cingesar 1, Šebetić 4, Marković 6, Raković, Horvat 4(1), J. Valčić 3, Jotić 2, T.Valčić, Mandalinić 5, Miklavčič, Markoski.

Trener: Silvio Ivandija

HC Vardar: Šterbik, Milić; Stoilov, Ferreira, Maqueda 2, Dereven 2, Karačić, Dujshebaev 5, Abutović, Canellas 1, Cindrić 3, Čupić 4(1), Dibirov 4, Shishkarev 1, Borozan 3, Marsenić 2.

Trener: Raul Gonzales.

Photo: RK Zagreb/Facebook

Prethodni članakOkupljanje mlađe kadetske reprezentacije i turnir u Austriji
Sljedeći članakNexe pružio dobar otpor Vardaru