Podravka se oprostila od EHF Kupa porazom od Bietigheima

12

Rukometašice Podravke Vegete oprostile su se s Europom za ovu sezonu. U uzvratnoj utakmici EHF Kupa protiv Bietigheima nisu uspjele nadoknaditi zaostatka iz prvog susreta te su na gostovanju u Njemačkoj upisale još jedan poraz, doduše mnogo manji od prvog.

Kokice iz Koprivnice vrlo su dobro počele te već nakon deset minuta držale vodstvo (4:3), ali tu je i stalo. Zamrznuo se Podravkin napad te su hrvatske prvakinje bez gola bile punih 12. minuta. Bietigheim je to iskoristio za odvajanje koje je riješilo susret. Podravka unatoč dobrom izdanju Kapitanović na golu nije mogla parirati Njemicama Prvo je bilo 12:5, a zatim je domaća ekipa na odmor otišla s 13:7.

U drugom dijelu Podravka je pojačala tempo i krenula pritiskati. Iz minute u minutu sa svakim golom rukometašice iz Koprivnice bile su bliže protivnicama, a najbliže su stigle u 44. minuti kada su došle na samo pogodak zaostatka (14:15). Posljednjih deset minuta susreta igralo se u dosta izjednačenom tonu, ali na kraju opet je potegnuo Bietigheim koji je osigurao slavlje 24:20.

Kod Podravke najbolje su bile Ekaterina Nemaškalo sa sedam pogodaka, Dora Krsnik i Marijeta Vidak s četiri, dok je Ivana Kapitanović sakupila devet obrana.

SG BBM Bietigheim – Podravka Vegeta 24:20 (13:7)

SG BBM Bietigheim: Roch (6+0), Salamakha (2+0), Wester (5+-); Biltoft 2, Visser 3(2), Lauenroth 2, Mack 2, N. C. Müller 1, Smeets, Schulze, Baun Eriksen 3, Naidzinavicius 4(1), Hundahl 2, S. Müller 3, Malestein 2, Anastacio.

<b Jukić (-), Kapitanović (9+0); Zadravec, Dežić, Karlovčan, Krsnik 4, Milošević, Džono 1, Nemaškalo 7(3), I. Mrđen, Papac, Vidak 4, Pavlović, Gugić 1, Debelić 3