Nexe bez grupne faze EHF Kupa

13
Photo: www.rknexe.hr

Rukometaši Nexea pod novim vodstvom Hrvoja Horvata nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice te su s ukupno 12 pogodaka razlike izgubili mjesto grupnoj fazi EHF Kupa. Magdeburg je slavio u Našicama 30:27 (14:12).

Našičani su pokazali puno bolju igru i rezultat je bio tjesniji, no kvaliteta Magdeburga je došla do izražaja. Novi trener Hrvoje Horvat unio je svježinu u redove Nexea, no više od toga nije uspio.

Otpor Nexea je bio puno bolji nego u prvom susretu u Njemačkoj gdje su bili poraženi s 31:22. U prvom poluvremenu Našičani su se rezultatski držali vrlo blizu i malo je nedostajalo da prednost bude na njihovoj strani. Slično je bilo i u drugom poluvremenu ali Magdeburg je bez većih problema održavao svoju prednost i zapečatio svoj prolazak u grupnu fazu EHF Kupa.

Najbolji strijelac Nexea u ovom susretu bio je David Špiler s pet postignutih pogodaka dok je jedan manje dodao Ivan Sršen. Magdeburg su do slavlja predvodili Matthias Musche and Daniel Pettersson sa po šest pogodaka.