Zagreb još jednom poražen od Kielcea u Ligi prvaka

23
Photo: Vive Tauron Kielce/Facebook

Zagrebaši su još jednom upisali poraz od aktualnih klupskih europskih prvaka, momčadi Vive Tauron Kielcea. Ovaj puta Kielce je slavilo u svojoj Hali Legionow s rezultatom 29:25 (11:12). Zagrebu je ovo sedmi poraz a jedinu pobjedu i dalje imaju protiv Vardara.

Kielce je otvorilo susret pogocima Julena Aguinagaldea koji ih je doveo u vodstvo, ali u prvih desetak minuta utakmica je bila ravnopravna. Igralo se gol za gol sve do zadnjih 12 minuta susreta kada je Kielce uspjelo doći do dva pogotka prednosti.

Na krilima sjajnog Stipe Mandalinića Zagreb serijom od četiri uzastopna pogotka prelazi u vodstvo 11:9. Do isteka prvog poluvremena nisu uspjeli zadržati oba pogotka prednosti pa se na odmor otišlo s rezultatom 12:11 u korist Zagreba.

Cijela utakmica bila je zapravo vrlo slična kao i ona u Varaždinu. Kielce je u drugom poluvremenu podiglo razinu svoje igre. Ubrzo su rukometaši Talanta Dujšebajeva prešli u vodstvo od tri pogotka i do kraja susreta svoju prednost više nisu ispuštali. Kielce je na kraju slavilo rezultatom 29:25.

Prvi strijelac Zagreba bio je Mandalinić sa sedam pogodaka, a slijede ga Igor Vori i Lovro Jotić koji su dodali četiri. Aguinagalde je za Kielce pogađao također sedam puta dok je hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek zabio četiri pogotka. Filip Ivić na vratima poljskog prvaka skupio je sedam obrana.

Zagrebaši u posljednjoj utakmici Lige prvaka u 2016. godini kod kuće dočekuju Rhein-Neckar Lowen. Susret se igra u Areni Zagreb s početkom u 19 sati.

Vive Tauron Kielce: Szmal, Ivić 7 obrana; Chrapowski, Kus, Aguinagalde 7(5), Bielecki 4, Jachlewski, Štrlek 4, Lijewski 2, Jurkiewicz 2, Paczkowski 3, Zorman 1, Bombač, Đukić 6

PPD Zagreb: Stevanović 3+1 obrane, Skok 9 obrana; Ereš 1, Vujić I., Vujić S. 1, Kontrec, Vori 4, Cingesar, Šebetić 2, Horvat 3, Valčić J. 1, Jotić 4, Valčić T., Mandalinić 7, Miklavčić 2, Markoski

Prethodni članakTijesno na vrhu nakon polovice odigranih utakmica
Sljedeći članakPreminuo dr. Boris Zubanović