Zagreb nakon 16 godina slavio protiv Veszprema

5
Photo: SEHA Gazprom League

Veliku pobjedu upisali su Zagrebaši u Varaždinu protiv Veszprema u 14. kolu SEHA Lige. Igrači Silvija Ivandije slavili su 27:23 (13:10). Aktualni osvajač SEHA Lige i klupski viceprvak Europe  kapitulirao je u Varaždinu nakon 16 godina.

Iako su bili oslabljeni jer zbog lakših ozljeda Ivandija nije mogao računati na Stipu Mandalinića i Lovru Jotića, Lavovi su uspjeli doći do ove velike pobjede.  Utakmicu su pak s tribina odgledali Lovro Šprem i Arian Jović. Njihovi suigrači na terenu su od početka pokazali inicijativu i poveli s 4:0. Prednost koju su stekli na početku Zagrebaši nisu ispuštali iako je na kraju prvog dijela Veszprem ipak uspio smanjiti an minus tri.

U nastavku Zagreb je nastavio s odličnom igrom i pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Veszprem je pokušao zaprijetiti, ali rukometaši Zagreba predvođeni Ivanom Stevanovićem i kapetanom Zlatkom Horvatom nisu dopustili da im ova velika pobjeda izmakne te su na kraju slavili s četiri pogotka prednosti.

Horvat je ukupno postigao pet pogodaka a Dobrivoje Marković i Luka Šebetić dodali su po četiri. Odlični Stevanović skupio je 14 obrana. Veszpremov najbolji strijelac bio je Dragan Gajić sa sedam postignutih pogodaka.