Odličnom igrom u drugom poluvremenu Hrvatska slomila Mađarsku

29

U drugom susretu skupine C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj Hrvatska je slavila protiv Mađarske 31:28  (11:11). Iako prvo poluvrijeme nije ponudilo dobru igru Hrvatske, izabranici Željka Babića odlično su odigrali drugo poluvrijeme i upisali nova dva boda.

Prvi pogodak u susretu pripao je Mađarskoj pa je Hrvatska morala loviti zaostatak. Preko Zlatka Horvata prvi puta Hrvatska uspijeva povesti u 11. minuti (3:2), no prednost nije dugo trajala. Mađarska je vrlo uspješno koristila greške Hrvatske i pobjegla na 6:3 nakon pogotka Richarda Bodoa.

Uspjeli su se izabranici Željka Babića vratiti u igru dvama brzim pogocima i smanjiti na 6:5, ali serija grešaka opet je dopustila Mađarima da se odvoje. Od još veće razlike Hrvatsku je spašavao Filip Ivić, a do rekordne prednosti Mađari su došli u 27. minuti preko Zsolta Balogha (11:7). Međutim, Hrvatska se u zadnje tri minute vratila u igru i serijom od četiri pogotka stigla do neriješenog rezultata. Seriju je započeo Manuel Štrlek, a dovršio Luka Šebetić.

Odlično otvaranje drugog poluvremena omogućilo je Hrvatskoj da po prvi puta u susretu povede s dva pogotka. Nakon deset minuta u nastavku Marko Mamić u 40. minuti donosi Hrvatskoj prednost 17:15. Iako su mađarski rukometaši imali šansu izjednačiti, Hrvatska je s raspucanim Horvatom i Šebetićem u 47. minuti stigla do 22:18 što je bila i najveća prednost Hrvatske u ovom susretu do tada. Rukometaši Hrvatske nisu stali, osam minuta prije kraja Tin Kontrec  je postigao gol za 25:20 iz polukontre iako je Hrvatska igrala s igračem manje. Do kraja susreta Mađarska je samo uspjela smanjiti zaostatak na konačnih 31:28.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Manuel Štrlek sa šest postignutih pogodaka i vratar Filip Ivić koji je skupio deset obrana. Kod Mađarske su se istaknuli s po šest pogodaka Balogh i Gergely Harshany.

Hrvatska svoj nastup na Svjetskom prvenstvo nastavlja u ponedjeljak susretom protiv Bjelorusije s početkom u 20:45.

HRVATSKA – MAĐARSKA 31:28 (11:11)

HRVATSKA: Stevanović (4+0), Ivić (10+0); Mihić, Duvnjak 5, Stepančić, Gojun, Horvat 4, Kontrec 2, Božić-Pavletić, Mandalinić 2, Štrlek 6, Musa, Jotić, Mamić 4, Šebetić 4, Cindrić 4.

Izbornik: Željko Babić

MAĐARSKA: Fazekas (1+0), Mikler (8+1); Balogh 6, Schuch, Csaszar 2, Harsanyi 6, Ligetvari 1, Nagy, Jamali , Zubai, Banhidi 2, Szollosi, Juhasz 2, Ancsin, Bodo 3, Lekai 4.

Izbornik. Xavi Sabate

Pobjedaaaaaa! Idemo dalje… #francehandball2017 #iznadsvihhrvatska #phenomenalhandball #Handball2017 #HUNCRO

Fotografiju objavljuje Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Prethodni članakJuniorke bolje od Srbije u prijateljskoj utakmici
Sljedeći članakBabić: “Svi su dali svoju ulogu u ovoj pobjedi i zato sam zadovoljan”