Završnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje – 2. dan

125

Nakon što su sve ekipe odigrale po jednu utakmicu, subota u Umagu je označila nastavak borbe po skupinama na završnici Prvenstva Hrvatske za kadektinje.

Lokomotiva – Tvin 15:12 (7:6)

Rukometašice Lokomotive nisu imale lagan posao u prvom dijelu utakmice jer je Tvin dobro pružao otpor pa su na odmor otišle tek s pogotkom više (7:6). U nastavku utakmice Tvin se počeo jače boriti, ali kriva dodavanja nisu im dopuštala da izjednače rezultat. Stoga su se zagrebačke Lokosice po isteku vremena upisale drugu pobjedu u skupini. Najefikasnija bila je Vanja Perenčević sa šest pogodaka, a četiri je dodala Lara Miholić. Na suprotnoj strani, pak, najbolja je bila Tamara Hudoletnjak s devet postignutih pogodaka.
Statistika

Podravka – Dalmatinka 23:12 (11:9)

Podravka je serijom 3-0 otvorila susret što je Dalmatinku natjeralo na time-out. Nakon toga djevojke iz Ploča su se probudile, ulovile protivnice pa i prešle u minimalno vodstvo 6:5. Lea Franušić vratila je Podravku u igru i s pojačanom obranom Kokice su na odmor otišle s 11:9. U drugom poluvremenu Dalmatinka je teško pronalazila put do mreže i Podravka je iz minute u minutu povećavala vodstvo da bi na kraju slavila 23:12. Najefikasnija je bila Tena Petika sa sedam pogodaka, a po četiri su upisale Maja Delić i Lea Franušić. Na suprotnoj strani je najbolja bila Lucija Cvijanović s četiri gola, dok su tri upisale Ema Barbir i Josipa Oršulić.
Statistika

Ivanić – Osijek 16:12 (8:5)

Ivanić i Osijek su vrlo borbeno ušli u susret pa se gotovo cijelo prvom poluvrijeme igralo u izjednačenom tonu. Pred kraj prvog dijela Ivanić je pojačao tempo i uspio se odvojiti na +3 (8:5). Dobra igra djevojaka iz Ivanića se nastavila i u drugih 20 minuta susreta, a unatoč tome što su se mlade Osječanke borile, nisu uspjele uloviti protivnice. Time je Ivanić stigao do drugog slavlja u skupini B. Ana Malec sa sedam pogodaka vodila je Ivanić do slavlja, pet je dodala Tina Barišić, dok je na suparničkoj strani najefikasnija bila Ema Guskić s četiri gola.
Statistika

Sesvete – Split 2010 21:14 (11:9)

Split je bolje otvorio utakmicu i uz raspoloženu Saru Sabljić vodio sve do 13. minute kada su Sesvete preokrenule utakmicu i serijom golova postavile 8:6. Ta se razlika zadržala i do odlaska na odmor. U drugom poluvremenu Sesvete su nametnule svoj ritam igre, bile dominantne na terenu i konstantno povećavale prednost da bi na kraju slavile 21:14. Kod Sesveta najbolje su bile Mia Bošnjak i Katarina Glibanski svaka s po pet pogodaka, dok je Sara Sabljić s osam zgoditaka bila najefikasnija kod Splita 2010.
Statistika

Bjelovar – Umag 16:17 (8:10)

Umag je vodio od početka utakmice, ali Bjelovar je oko 15. minute pojačao i krenuo u smanjenje zaostatka. Na odmor su Bjelovarčanke otišle s minus dva (8:10), a vrlo dobro su nastavile i u drugom dijelu utakmice kada su ulovile Umag. Do kraja utakmice odvojila se velika borba na terenu, a na posljetku je minimalno slavila ekipa Umaga s 18:17. Za Umag najbolja je bila Nikolina Nushi s pet pogodaka, a isto toliko je na suprotnoj strani zabila Ivana Cindrić.
Statistika

Trogirka – Zamet 11:19 (6:8)

Iako su Trogirka i Zamet sigurno krenuli u utakmicu, iskusnijom se pokazala ekipa Zameta koja je već pred kraj prvog dijela krenula u odvajanje. Na odmor je otišla s +2 a tu je prednost iz minute u minutu gradila u drugom poluvremenu da bi na kraju slavila s +8 (19:11). Najefikasnija je kod Zameta bila Elena Mršić s četiri gola, po tri si dodale Sara Krizmanić, Nika Bukvić i Allsu Đuzel, dok su se kod Trogirke istaknule Marina Nuić i Josipa Ugrina svaka s po tri zgoditka.
Statistika

Dalmatinka – Lokomotiva 17:11 (8:5)

Rukometašice Dalmatinke imale su vodstvo sve do 12. minute utakmice kada Nika Vojnović iz polukontre izjednačava na 5:5. No, Dalmatinka s dva uzastopna gola vraća prednost na svoju stranu i s time odlazi na odmor. U nastavak susreta mnogo bolje ulazi Dalmatinka koja je prebacila u višu brzinu te kažnjavala greške Lokomotive. Dalmatinku je do slavlja vodila Lana Jarak sa sedam golova, a kod Lokomotive se istaknula Ivona Škalić s četiri pogotka.
Statistika

Tvin – Podravka 15:20 (8:11)

U borbi za prolazak dalje i borbu za što bolji plasman, Tvin je vrlo borbeno ušao u utakmicu i držao se uz bok Podravci. Podravka je u desetoj minuti imala +2 (5:3) da bi do isteka 20. minute povećala to na +3 (11:8). Uz raspucanu Tenu Petiku, Podravka je nastavila s dobrom izdanjem i u drugom dijelu utakmice te skupinu A zaključila s trećom pobjedom i prvim mjestom. Tvin je time ostao na trećoj poziciji. S 11 pogodaka Tena Petika bila je najefikasnija kod Podravke, a kod Tvina su se istaknule Lorena Hrvoić sa šest i Sandra Stjepanović s pet golova.
Statistika

Zamet – Bjelovar 23:21 (13:15)

Rukometašice Zameta nešto su bolje krenule u samom startu i držale su stečeno vodstvo sve do sedme minute utakmice. Tada je Bjelovar pojačao tempo, učvrstio obranu i izjednačio, a nakon tri minute i došao do prednosti +2 (8:6). Promašaji su označili početak drugog dijela, a post od pogodaka prekida Alssu Đuzel koja zabija za 14:15. Bjelovar je držao vodstvo sve do 32. minute kada Sara Krizmanić pogađa za poravnanje (18:18), a u 35. Zamet je stigao i do vodstva (21:20). Do kraja susreta ništa se nije promijenilo i Zamet je upisao treću pobjedu u skupini C.
Statistika

Umag – Trogirka 20:14 (7:9)

Ekipa Trogira preko Andree Sesar poveo 5:3, ali je Umag nastavio pritiskati protivnika i nije dozvolio da se dodatno odvoje. No, do promjene je došlo početkom drugog poluvremena kada je Trogirka napravila seriju 3-1 za +4 (12:8). Umag je sredinom došao i do minus dva (12:14), ali je to prosuo i Trogirka je sve greške iskoristila za seriju 3-0 i 17:12. Trogirka je sjajnom igrom osigurala drugo mjesto skupine C slavljem 20:14. Kod Umaga najbolja je bila Nikolina Nushi sa sedam pogodaka, dok je kod Trogirke najefikasnija bila Andrea Sesar s pet golova.
Statistika

Ivanić – Split 2010 18:22 (8:8)

Utakmicu je sjajno otvorila Ana Malec s dva uzastopna gola za Ivanić (2:0), ali Split je ubrzo sustigao i poravnao na 2:2. Igrala se vrlo izjednačena utakmica, a nešto bolju koncentraciju sredinom prvog dijela imao je Ivanić koji je u 15. minuti otišao na 8:6. Pred odlazak na odmor Split je ulovio Ivanić stoga se na odmor otišlo pri 8:8. Splićanke su bolje otvorile drugi dio utakmice i sa šest golova u šest minuta ostavile Ivanić na minus tri (11:14). Iako se Ivanić oko 35. minute krenuo vraćati u utakmicu na kraju je ipak slavio Split 22:18. Split je do slavlja vodila Sara Sabljić sa sedam golova, a kod Ivanića najbolja je bila Ana Malec s njih pet.
Statistika

Osijek – Sesvete 22:19 (13:8)

U borbi za drugo mjesto skupine B Osijek je u prvom dijelu nadigrao Sesvete i na odmor otišao s +5 (13:8) iako su djevojke iz Sesveta sredinom poluvremena stigle na samo gol zaostatka (6:7). U drugom poluvremenu Osječanke su održavale stečeno vodstvo sve do kraj i s rezultatom 22:19 stigle do slavlja i drugog mjesta u skupini.
Statistika

Sve rasporede i rezultate tijekom završnice možete pratiti hrs.hr/ZavršnicePH-Kadetkinje 

 

Prethodni članakPPD Zagreb slavio protiv Celja u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka
Sljedeći članakAnamarija Galić donijela Dugom Selu remi na gostovanju kod Zrinskog