Umag u gostima kod Arene stigao do pobjede

61

Rukometašice Arene iz Pule u 17. kolu 1. HRL za žene na svojem su terenu ugostile istarske susjede iz Umaga. Osmo plasirani Umag otišao je po dva boda kod 12. Arene kako bi ostao u priključku u sredini tablice.

Umažanke su od prve minute krenule dobro i do sedme minute utakmice preko Nikoline Nushi, koja je jutros uz još poneke suigračice već odigrala utakmicu na kadetskoj završnici, stigle na +4 (5:1). Dugo se Arena mučila da postigne pogodaka, a nakon pet minuta post od zgoditaka prekida Katja Mikolić koja postavlja 2:5. Uslijedila je potom rapsodija Umaga koji je stvorio seriju 6-0 i ostavio Arenu na minus osam (3:12). Uzvratili su potom domaćini koji su s tri uzastopna gola Mikolić smanjili zaostatak na 6:12. Do odlaska na odmor ta se razlika dodatno smanjila za jedan gol pa je po isteku 30. minute semafor pokazao 13:8.

Prvih deset minuta nastavka Umag je održavao stečenu prednost, ali onda su domaće igračice pojačale tempo i preko Ive Mikolić stigle na samo dva pogotka zaostatka (15:17). Ana Jajčević i Tena Japundža brzim golovima omogućile su Umagu da u posljednjih deset minuta utakmice uđe s +4 (22:18). Po posljednjem sučevu zvižduku Umag je upisao sedmo ovosezonsko slavlje rezultatom

Umag je do slavlja vodila Ana Jajčević sa sedam pogodaka, dok je vratarka Helena Šegota upisala 13 obrana. Na suprotnoj strani najefikasnija bila je Iva Mikolić s devet postignutih zgoditaka, a na vratima je Sara Kocijančić sačuvala devet lopti.

1. HRL za žene, 17. kolo:
Arena – Umag 20:25 (8:13)

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje – 3. dan
Sljedeći članakUmag nadigrao Spačvu za broj dva, Gorica i Zamet podijelili bodove