Poreč i Varaždin do minimalnih pobjeda, Ribola svladala Rudar

84
Foto: Facebook - RK Poreč

Liga za ostanak, 2. kolo:

POREČ – ZAMET 27:26 (11:14)

Dvije najbolje plasirane ekipe u Ligi za ostanak međusobno su se susrele u drugom kolu u Poreču. Miličević otvara utakmicu pogotkom za vodstvo domaćina, ali Zamet odgovara na drugoj strani pogotkom Kružića. Sve do 15. minute utakmica je u egalu, a nakon toga se Zamet odvaja serijom 4-0 i na semaforu u 19. minuti stoji 8:12. Ekipa Poreča uspijeva do poluvremena malo smanjiti zaostatak i u svlačionicu odlaze s minus tri. Prve četiri minute nastavka Zamet održava stečenu gol razliku, ali onda do 44. minute ne postižu niti jedan pogodak, dok domaći igrači serijom 7-0 dolaze do rezultata 19:16. U zadnjih deset minuta utakmice Poreč ulazi s 4 gola prednosti, ali gosti ih do 56. minute s dva puta po dva gola sustižu i dolaze na samo jedan pogodak zaostatka. Međutim, do kraja se igra gol za gol i Poreč ostavlja bodove kod kuće, što mu na ukupnoj tablici donosi 4 boda prednosti pred drugoplasiranim Zametom. Najefikasniji u redovima Poreča bio je Filip Perić s 9 postignutih golova, dok je kod Zameta jedan manje zabio Marin Kružić. Moreno Car je imao 11, a Marin Đurica 16 obrana.

METALAC – VARAŽDIN 1930 32:33 (18:16)

Nakon što su u sklopu Premijer lige Metalac i Varaždin podijelili bodove u Ligi za ostanak gosti su odnijeli kući oba boda. Početak utakmice donosi izjednačenu igru, a od desete se minute Varaždin polako počinje odvajati. Maksimalnih +3 u prvom poluvremenu ostvaruje u 19. minuti pogotkom Zobeca (8:11). Domaćini vrlo brzo smanjuju zaostatak i dolaze na samo gol zaostatka, ali im sve do 26. minute Varaždin ne dopušta više od toga, a onda Metalac serijom 4-0 preuzima vodstvo i odlazi na 17:15. S istom je prednošću domaćin otišao na predah. U drugom poluvremenu domaćini dolaze do maksimalnih +3 u 34. minuti utakmice (20:17), nakon čega se Varaždin prvo s dva gola približava, a onda, nakon pogotka domaćina, serijom 4-0 preuzima vodstvo (21:23). Drugom trećinom drugog poluvremena dominiraju gosti, odlaze na +4 i ne dopuštaju Metalcu da im se približe. Nakon time outa gostujuće ekipe Metalac se budi i u 56. minuti dolazi na samo pogodak zaostatka. Zanimljiva završnica donijela je gol za golom, a na kraju završava 33:32. Najviše je golova za Metalac postigao Toni Ezgeta (9), a za Varaždin Bruno Vili Zobec (8).

RIBOLA KAŠTELA – RUDAR 25:19 (12:8)

Ribola Kaštela kod kuće je dočekala izravnog konkurenta u borbi za ostanak u najjačoj hrvatskoj ligi. Odmah na početku utakmice domaćini su preuzeli vodstvo i ni u jednom trenutku Rudaru nisu dopustili da više postignutih golova bude na njihovoj strani. Posljednje izjednačenje na utakmici dogodilo se u 17. minuti pri rezultatu 6:6, a u 22. Rudar je na jednom golu zaostatka (9:8). Taj osmi pogodak ujedno je bio i posljednji pogodak gostiju u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu domaćini su dodatno pritisnuli i povećavali svoju prednost. Maksimalnih +7 prvi su puta postigli u 47. minuti (18:11). Do kraja utakmice igralo se gol za gol a nakon 60 minuta na semaforu je pisalo 25:19. Za Ribolu Kaštelu Marin Jelinić je postigao osam pogodaka, dok je za Rudar Hrvoje Tojčić dao njih šest. Sjajni Jure Galić imao je 17 obrana, a Luka Bumbak njih 11.

Prethodni članakPodravka uvjerljiva kod Arene
Sljedeći članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za djevojke rođene 2004. i mlađe – 2. dan