Trešnjevka svladala Dugo Selo, čeka nas repriza finala Kupa iz 2008.

43

Dugo Selo 55 u prvom nastupu na završnici Kupa Hrvatske pokazalo je dobru igru, ai Trešnjevka je nešto odlučnije krenula u susret i stigla do slavlja koje ju je odvelo u drugo klupsko finale. Davne 2008. godine Trešnjevka je igrala finale Kupa protiv Podravke, a upravo ćemo taj dvoboj ponovno gledati u ovogodišnjem finalu.

Ekipa Trešnjevke vrlo je dobro krenula u susret pa je nakon početnog vodstva Dugog Sela napravila brzu seriju 5-0. Dugo Selo se vrlo jako borilo u svom prvom povijesnom polufinalu, ali nije imao  rješenja u napadu. Kod Trešnjevke sjajno je iz skok šuta realizirala Petra Dičak i držala Trešnjevku u plusu. Mlada ekipa Dugog Sela kao da je prebacila u brišu brzinu u posljednjih pet minuta prvog dijela te iz kontre Josipe Bebek smanjila na 9:10, a zatim i izjednačila nakon što mrežu trese Andrea Pavlović. Možda bi i bilo više pogodaka u prvom dijelu, ali i Mara Budić i Olgica Andrijašević su upisale svaka po pet obrana.

Drugi dio susreta ponovno je Trešnjevka otvorila serijom golova i postavila 14:11 i tih +3 održavala je i u naredno vrijeme. Dugo Selo imalo je nekoliko prilika za sustići, ali igračicama nije uspjelo čak ni realizirati sedmerce. Trener Trešnjevke Miran Ognjenović dao je priliku Ivi Brkljačić koja je povezala tri obrane i zadržala Dugo Selo u zaostatku. Pred kraj utakmice Dugo Selo se dignulo i pojačalo tempo, ali nije bilo dovoljno snage za zaprijetiti Trešnjevci. Zelene su tako po isteku 60. minute upisale pobjedu 26:21.

Ana Toth s deset golova bila je najbolja kod Trešnjevke, a četiri je dodala Kristina Smiljanić. Kod Dugog Sela, pak, najefikasnij abila je Andrea Pavković s pet zgoditaka.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je sutra, 12. svibnja u 15 sati, dok je finale u subotu, 13. svibnja, u 16:30 sati.

Kup Hrvatske, polufinale:

RK Trešnjevka – ŽRK Dugo Selo ’55 26:21 (11:11)

RK Trešnjevka: Andrijašević, Brkljačić; Vida Lukšić, Smiljanić, Pašalić, Šimara, Oremović A., Varela, Toth, Miletić, Oremović M., Čagalj, Vagner, Penava, Dičak
Trener: Miran Ognjenović

ŽRK Dugo Selo ’55: Budić, Šebalj I.; Ćorković, Kirin, Čamber, Grebenar, Radovac, Šebalj A., Slišković, Pavković, Bebek, Marijančić, Galić, Remenar, Rokavec, Lisjak
Trener: Nenad Plašić