Dubrava iz Umaga odlazi s broncom

81

Dabrovi protiv Veprova, taj sraz donijela je utakmica za treće mjesto u Kupu Hrvatske za rukometaše. Borben susret od prve minute u kojem se igralo gol za gol,a prednost se konstantno izmjenjivala. Na kraju više je sreće bilo na strani Dubrave.

Borbeno je krenulo uz veliki angažman obje momčadi. Do prvog vodstva dolazi Dubrava, ali Varaždinci brzo izjednačavaju. Prvo veće odvajanje stiglo je tek pred kraj prvog poluvremena kada je zahvaljujući isturenoj 6-0 obrani koja je sjajno pomagala Igoru Totiću na golu. Zagrebački Veprovi tada su otišli na +2, a tu su razliku zadržali i do isteka 30. minute.

U nastavku je Varaždin i dalje nastavio pritiskati, a i pojačao je obranu koja je prelazila u 5-1 i namučila Dubravu. Do izjednačenja se stiže u 34. minuti nakon zgoditka Marina Šipića, ali moraju se spomenuti i dvije ključne obrane Domagoja Črnile u tim trenucima. Mali pad koncentracije  stigao je kod Varaždina u 45. minuti pa su se na to povezale neke tehničke greške koje je Dubrava iskoristila za bježanje na 21:19. U toj su se razlici klubovi držali, gol više ili manje. Zgoditkom Antonija Kovačevića zaključen je susret koji je donio slavlje Dubravi rezultatom 29:24.

Kup Hrvatske, utakmica za 3. mjesto:

GRK Varaždin 1930 – RK Dubrava 24:29 (13:15)

GRK Varaždin 1930: Špikić, Črnila; Zobec 1, Jerenec 5, Vincek, Meštrić, Vujović 1, Vidaček 3, Šuker, Tokić 5, Trojko, Šipić 2, Hirš 2, Levak 4, Dunato 1, Grbac
Trener: Željko Čagalj

RK Dubrava: Totić, Grahovac D.; Kelemen, Markoci Petreković, Kovačević 4, Vida 2, Kević 7, Radoš 1, Čurić 4, Maričić 1, Grahovac N., Samardžić, Butorac 9, Vrdoljak 1, Buneta, Babić
Trener: Davor Rokavec

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2000. i mlađe – 3. dan
Sljedeći članakPodravka Vegeta 22. put osvojila Kup Hrvatske