Hrvatski juniori zaustavljeni u četvrtfinalu EURA na pijesku

236

Drugog dana Europskog prvenstva, hrvatski juniori su zaustavljeni u neizvjesnom četvrtfinalu te u finalnim utakmicama nećemo gledati hrvatske predstavnike. Juniorke su pak, upisale prvu pobjedu na natjecanju, ali to im nije bilo dovoljno za prolazak grupne faze.

Hrvatski igrači su ostvarili stopostotan učinak u grupnoj fazi natjecanja pobjedivši momčad Nizozemske u zadnjoj utakmici s 2:1 u setovima (26:24, 18:20, 9:6). „Igrali smo fantastično, imamo baš dobar kolektiv i svi dišemo kao ekipa. Pokazali smo da možemo igrati sa svakim i to nam je jako važno jer igramo pred domaćom publikom“, izjavio je hrvatski reprezentativac Ivan Družinec prije četvrtfinala.

U četvrtfinalnoj utakmici, reprezentacija Mađarske je bila bolja od Hrvatske s 2:1 u setovima (21:17, 15:20, 18:16). U napetoj i zanimljivoj utakmici u kojoj je pobjednik odlučen u desetoj seriji raspucavanja, Mađari su bili sretniji i spretniji. „Prvi set smo odigrali slabije, u drugom smo pokazali da smo bolji, a raspucavanje je uglavnom pitanje sreće. Mađari su iskoristili priliku, a mi smo psihički pali i manjak koncentracije nas je koštao ulaska u polufinale“, rekao je hrvatski reprezentativac Bruno Sudarević koji je u četvrtfinalu imao fantastičan učinak postigavši ukupno 20 poena.

Hrvatske juniorke su u utakmici protiv Švicarske upisale prvu pobjedu na europskoj smotri (12:14, 18:8, 9:8). „Napokon smo došle do pobjede, opustile smo se i nismo imale grč kao u prošlim utakmicama i mislimo da je to formula za uspjeh. Možda Prvenstvo treba početi ranije ili završiti kasnije“, našalile su se hrvatske reprezentativke Nika Vojnović i Anja Vida Lukšić.

Polufinalni parovi u ženskoj konkurenciji su Nizozemska i Njemačka te Portugal i Mađarska, dok će u polufinalu muškog dijela natjecanja nastupiti Mađarska i Njemačka te Španjolska i Rusija.

Hrvatski juniori borit će se za plasman od petog do osmog mjesta, a prvu utakmicu igraju sutra, 18. lipnja u 10:30 sati protiv Poljske, dok će juniorke odmjeriti snage s Ukrajinom u 11:15 u utakmici za deveto mjesto.

 

Prethodni članakHrvatski juniori Prvenstvo otvorili s dvije pobjede
Sljedeći članakJuniori peti, juniorke desete na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku