Home / Europska natjecanja / Challenge Cup / Hrvatski klubovi saznali protivnike u EHF i Challenge Kupu

Hrvatski klubovi saznali protivnike u EHF i Challenge Kupu

Danas je održan ždrijeb prvog i drugog pretkola EHF Kupa te drugog i trećeg kola Challenge kupa. Hrvatska u oba europska natjecanja ima svoje predstavnike. Tako će se u drugom pretkolu EHF Kupa natjecati Dubrava i Gorica, a u trećem se uključuje Nexe. U Challenge Kupu se od trećeg kola nastavlja natjecati Lokomotiva koja je ovo natjecanje ove godine i osvojila te će u novoj sezoni krenuti prema obrani naslova.

Ždrijeb prvog pretkola EHF Kupa donio je Dubravi susret protiv litavskog kluba Klaipeda Dragunas dok će Gorica snage odmjeriti s estonskim klubom Pölva Serviti. Baš pobjednika te utakmice čeka Nexe u trećem pretkolu pa je tako već u ranoj fazi moguć susret dvaju hrvatskih klubova. Dubrava i Gorica će svoje susrete prvog pretkola igrati 2. i 3. rujna dok su uzvrati tjedan dana kasnije, 9. ili 10. rujna. Nexe se pak svoje natjecanje u Europi započeti 7. ili 8. listopada, a u uzvrat će igrati 14. ili 15. listopada.

Lokomotiva će u obranu naslova u Challenge Kupu krenuti od trećeg kola gdje čeka pobjednika susreta moldavskog kluba Olimpus-85 SSSH-2 i austrijskog UCH Müllner Bau Stockerau. Lokosice bi svoj prvi susret u nvooj izdanju Challenge Kupa trebale igrati 11. ili 12. studenog, dok je uzvrat predviđen 18. ili 19. studenog.

Pogledajte još...

Zagreb tijesno poražen od Szegeda na otvaranju Lige prvaka

Novu sezonu VELUX EHF Lige prvaka PPD Zagreb otvorio je u Osijeku gdje je ugostio mađarskog …