Home / Novosti / Reprezentacije / Kadetkinje / Kadetkinje pobijedile Austriju i osvojile 13. mjesto na Europskom prvenstvu

Kadetkinje pobijedile Austriju i osvojile 13. mjesto na Europskom prvenstvu

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija završila je nastup na svom prvom Europskom prvenstvu. U posljednjoj utakmici borile su se za 13. mjesto s reprezentacijom Austrije s kojom su već snage odmjerile u razigravanju od 9. do 16. mjesta. Nakon poraza, hrvatske kadetkinje su se revanširale Austrijankama, slavile s 34:27 (16:13) i osvojile 13. mjesto.

Dobro su Hrvatice otvorile i povele s 3:0 prije svega zahvaljujući dobrom angažmanu u obrani. Međutim, serija grešaka omogućila je Austriji da ulovi priključak i dođe do izjednačenja. Neko vrijeme igralo se gol za gol, a onda je Hrvatska prešla u vodstvo od tri pogotka koje do kraja poluvremena nije ispuštala. Izabranice Gorana Bobića na odmor su otišle s rezultatom 16:13 što im je otvaralo vrata prema revanšu za porazu koji su već pretrpjele od Austrije u ovom natjecanju.

Iako se u drugom poluvremenu igralo gol za gol, u nekoliko navrata Hrvatska je uspjela pobjeći na +5 (25:20) i s tim rezultatom ući u posljednjih deset minuta utakmice. Šest minuta prije kraja prednost su podigle na šest razlike i osigurale si mirnu završnicu susreta.

Najraspucanije u redovima Hrvatske bile su Ema Guskić s osam i Tina Barišić sa sedam postignutih pogodaka. Lea Kofler bila je prvo ime Austrije sa sedam pogodaka.

Pogledajte još...

Okupljanje ženske kadetske reprezentacije

U slopu nacionalnog tjedna reprezentacija, s juniorkama će se u Ivanić-Gradu po prvi put okupiti …