Zagrebaši s lakoćom slavili protiv Nexea na otvaranju SEHA sezone

56

Sedma sezona SEHA-Gazprom lige na hrvatskom tlu već je tradicionalno započela derbijem između PPD Zagreba i Nexea. Iako se očekivala zanimljiva utakmica Zagreb je već u prvih 20 minuta napravio rezultatsku razliku nedostižnu za Nexe i na kraju slavio 27:19.

Zagrebaši su odlično krenuli u prvi susret sezone pa su serijom 4-0 uz tri gola Zlatka Horvata do sedme minute ostavili Nexe na minus četiri (1:5). Nexe nije odustajao i pritiskao je, ali raspoloženi Matevž Skok na Zagrebovim vratima zadavao je muke gostima.

Momci Hrvoja Horvata zaostatak su uspjeli smanjiti u 17. minuti kada su golom Saše Barišić-Jamana zabili za 7:3. Razlika od četiri pogotka držala se gotovo cijelo prvo poluvrijeme, ali na krilima Dobrivoja Markovića i Horvata PPD Zagreb u zadnjim trenucima prvog dijela stvara seriju 5-0 za 16:6.

U nastavku nije bilo velikih promjena. Velike izmjene u Nexeovim redovima nakon dolaska brojnih novih imena odrazile su se na igru te će im trebati još vremena za uigravanje.

Zagrebaši su sredinom drugog dijela prebacili u nižu brzinu pa su Našičani u 46. minuti smanjili na 16:21 nakon sjajnog gola Marina Jelinića. Do posljednjeg sučeva zvižduka domaći su momci ponovno povećali na +7 i upisali slavlje 27:19.

Kod Zagreba najefikasniji bili su Dobrivoje Marković i Zlatko Horvat svaki s po sedam pogodaka, dok su na golu Matevž Skok i Urh Kastelic sakupili sedam, odnosno, pet obrana.  U redovima Nexea najbolji su bili Saša Barišić-Jaman, Borna Manci Mičević i Ivan Sršen s pontei zgoditka, dok je Kristian Pilipović obranio 14 lopti.

U drugom kolu SEHA-Gazprom lige Nexe će ugostiti Vojvodinu, dok će Zagrebaši put Prešova.

SEHA-Gazprom liga, 1. kolo:

RK PPD Zagreb – RK Nexe 27:19 (16:6)

Prethodni članakŠest hrvatskih klubova u europskim natjecanjima u sezoni 2017./2018.
Sljedeći članakPopis licenciranih trenera za sezonu 2017./2018.