PPD Zagreb poražen na gostovanju kod Tatran Prešova u SEHA-Gazprom ligi

93
Photo: SEHA-Gazprom League

Drugo kolo SEHA Lige odvelo je hrvatskog prvaka PPD Zagreb na gostovanje u slovački grad Prešov gdje su se susreli s Tatranom kojeg vodi njihov bivši trener Slavko Goluža. Nakon neizvjesnog prvog poluvremena, rukometaši Zagreba popustili su u nastavku te su pretrpjeli prvi poraz u sezoni s rezultatom 33:28 (18:18).

Nakon izjednačenog početka prvi su se do vodstva od dva pogotka domogli Zagrebaši. Dva uzastopna pogotka zabili su Stipe Mandalinić i Mario Vuglač za vodstvo 4:2. Stečenu prednost čuvali su do 16. minute kada je Bruno Butorac izjednačio na 8:8, a zatim je Jakub Hrstka zabio za vodstvo Tatrana 9:8. Igralo se brzo, a obrane i nisu bile na visokom nivou jer je samo u prvih 30 minuta palo 36 pogodaka. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu u posljednjih 15 minuta prvog dijela, ali niti jedna se nije uspijevala rezultatski odvojiti pa je rezultat prvog poluvremena bio izjednačen.

Drugo poluvrijeme ponudilo je zanimljiviji susret. Tatran je s dva uzastopna pogotka otvorio nastavak i stavio Zagreb u poziciju da mora loviti rezultat. U 36. minuti Lukas Urban zabio je za 22:19 što je bilo najveće vodstvo jedne od momčadi u susretu. Međutim, rukometaši Kasima Kamenice s tri uzastopna pogotka stižu do izjednačenja na 22:22 nakon što su zabili Mandalinić, Dobrivoje Marković i Domagoj Pavlović. No, na tu seriju Tatran je odgovorio svojom serijom pogodaka, točnije s njih četiri što im je u 42. minuti donijelo vodstvo od četiri pogotka.

Od te serije zagrebački Lavovi nisu se do kraja utakmice uspjeli oporaviti. Raspoloženi Butorac, Dominik Krok i Tomas Čip doveli su Tatran deset minuta prije kraja u vodstvo od pet pogodaka (30:25), a rekordnu prednost za domaću momčad postavio je Michal Kasal koji je u 55. minuti zabio za 32:26. Zagreb u tim trenucima više nije imao šanse za preokret. Lošija igra u drugom poluvremenu koštala ih je prvog poraza u sezoni.

Najbolji strijelac Zagreba u ovom susretu bio je Stipe Mandalinić koji je postigao deset pogodaka. Pet je dodao Leon Šušnja, a vratarski dvojac Skok/Kastelic skupio je 14 obrana. Kod Tatrana su se istaknuli Butorac s osam i Krok sa sedam postignutih pogodaka.

U trećem kolu rukometaši Zagreba gostovat će kod Vojvodine u Novom Sadu, a taj susret na rasporedu je u utorak, 12. rujna, s početkom u 17:15.

SEHA Liga, 2. kolo:

Tatran Prešov – PPD Zagreb 33:28 (18:18)

Prethodni članakNexe preko Vojvodine do prve pobjede u novoj sezoni SEHA Lige
Sljedeći članakPorazom od Pölve Serviti Gorica se oprostila od EHF kupa