Zagreb i Celje podijelili bodove u SEHA-Gazprom ligi

69

Gotovo identično kao i tri dana ranije u Ligi prvaka, PPD Zagreb odigrao je neriješeno s velikim slovenskim rivalom Celjem u 4. kolu SEHA-Gazprom lige. Baš kao i Kristianstad, Celje je do svog prvog vodstva stiglo sedam minuta prije kraja, ali unatoč tome što su imali i zadnji napad Celjani nisu iskoristili svoju priliku, odnosno njihov šut zaustavio je Matevž Skok pa je susret završio podjelom bodova (25:25).

Kao što je i najavio, trener Kasim Kamenica na teren je poslao nešto mlađe igrače koji su imali manju minutažu u utakmici Lige prvaka protiv Kristianstada. Susret su tako započeli Valentino Ravnić, Matej Hrstić, Leon Šušnja, Tin Kontrec, Mario Vuglač, Josip Ereš i Matevž Skok na golu. No, mlađi nisu zakazali. Već nakon sedam minuta stigli su do rezultata 6:2, a pogoci su uglavnom sijevali s vanjske linije ili iz kontre i polukontre koja je proizlazila iz dobre obrane. Također, Zagreb je u napadu igrao sa sedam igrača jer se Skok mijenjao s Ravnićem.

Zagreb nije spuštao visok ritam koji je nametnuo pa su tako preko Hrstića stigli do +5 (10:5) u 14. minuti. Trener Celjana Branko Tamše tada je pozvao minutu odmora koja je pomogla njegovoj momčadi da s tri uzastopna pogotka smanji zaostatak na dva pogotka. Iako su se održavali Zagrebaši na dva, tri pogotka prednosti najviše zahvaljujući pogocima Stipe Mandalinića, u 25. minuti David Razgor pogodio je sa svoje polovice u praznu Zagrebovu mrežu i time doveo Celje na korak do izjednačenja (15:14).

Nakon time-outa Zagreb se tri puta obranio, ali nije uspio realizirati svoje šanse u napadu. Na odmor su Zagrebaši ipak otišli s prednošću od dva pogotka nakon što je sedmerac realizirao Mandalinić, a njegova momčad se obranom Skoka u posljednjim sekundama otišla odmoriti s rezultatom 16:14.

Sedam minuta nastavka bilo je potrebno Zagrebu da se ponovo odvoji na četiri pogotka. U igru su u drugom poluvremenu ušli Zlatko Horvat, Josip Valčić, Žarko i Dobrivoje Marković te Urh Kastelic pa se razlika ponovo krenula povećavati. Nakon 13 minuta igre u nastavku zagrebačka momčad mogla je imati i opipljiviju prednost, no Kontrec i Horvat promašili su četiri zicera pa je na semaforu stajalo 22:17, a dojam je bio da je Zagreb puno rastrčanija i bolja momčad na terenu.

Kazna za seriju promašaja je brzo stigla pa se prednost od pet pogodaka pretvorila u jedan nakon što je Gal Marguč realizirao dva sedmerca. A baš kao i u utakmici protiv Kristianstada, nakon što je cijelu utakmicu vodio Zagreb je u 51. minuti sve ispustio nakon izjednačujućeg pogotka Jake Malusa. Ziceri koje je skinuo Horvatu i Kontrecu razbranili su Urbana Lesjaka koji je postao Zagrebova najveća prepreka.

Prvo vodstvo u susretu Celju je donio Žiga Mlakar u 53. minuti što je bio četvrti uzastopni pogodak njegove momčadi. Rezultat je u egal vratio Hrstić četiri minute kasnije i utakmicu odveo u neizvijesnu završnicu. U zadnjih 30 sekundi utakmice domaća je momčad krenula u napad, ali Josip Valčić napravio je probijanjanje. Celju je pripao zadnji napad koji nakon time-outa nisu iskoristili te je utakmica završila s rezultatom 25:25.

Najbolji strijelac Zagreba ponovo je bio Mandalinić koji je postao pet pogodaka. Četiri je dodao Kontrec, a Skok i Kastelic kombinirano su obranili 11 lopti. Borut Mačkovšek bio je najraspucaniji kod Celja s također pet pogodaka, dok je Lesjak skupio 16 obrana.

 

SEHA-Gazprom liga, 4. kolo:

RK PPD Zagreb – RK Celje Pivovarna Laško 25:25 (16:14)

Prethodni članakLokomotiva i Koka pobjedama zaključile prvo kolo 1. HRL za žene
Sljedeći članakNenad Šoštarić novi izbornik ženske seniorske reprezentacije, Snježana Petika pomoćna trenerica