Home / Naslovna / Reprezentacija otputovala u Ukrajinu, Benko: ”Nema odustajanja, nadam se dva boda”

Reprezentacija otputovala u Ukrajinu, Benko: ”Nema odustajanja, nadam se dva boda”

Hrvatske reprezentativke nakon prvog kvalifikacijskog susreta protiv Švicarske, u kojem su slavile 32:28, odradile su još tri treninga u Zagrebu prije odlaska u Ukrajinu. Izabranice Nenada Šoštarića otputovale su u Sumi gdje ih 1. listopada čeka drugi kvalifikacijski susret u borbi za plasman na Europsko prvenstvo 2018.

Ukrajina je u prvom kolu uvjerljivo poražena od Norveške (22:35) i sada ima motivaciju da pred domaćom publikom vrati dva boda. Neće biti lako u Sumiju, a to dobro zna i stručno vodstvo naše reprezentacije.

Izbornik Nenad Šoštarić odmah nakon utakmice protiv Švicarske krenuo je analizirati Ukrajinu, a poznaje i njihove igračice. Uoči puta u Ukrajinu kratko se osvrnuo na pripreme te najavio nadolazeći susret: ”Ono što je najvažnije je to da djevojke nakon utakmice s Ukrajinom ostanu sve zdrave. Što se tiče samih priprema, trajale su šest dana i u tih šest dana imali smo šest zajedničkih treninga i utakmicu protiv Švicarske. Zadnja dva dana smo se pripremali za Ukrajinu. Gledali smo njihovu zadnju utakmicu protiv Norveške u kvalifikacijama. Kvalitetna su i iskusna reprezentacija. Imaju mnogo igračica koje igraju van Ukrajine i s time dobivaju određenu kvalitetu. Imamo osnovnu filozofiju, a to je da idemo napraviti najbolji mogući rezultat. Idemo pobijediti i napraviti šansu da ova generacija ima mogućnost doći na Eueopsko prvenstvo i pokazati se na velikom natjecanju.”

”Očekujemo pozitivan ishod u Ukrajini. Nakon Švicarske imale smo dva dana za pripremu. Gledali smo videe Ukrajine, a naš izbornik Šoštarić s trenericom Petikom nas taktički dobro priprema. Pokušat ćemo dati sve od sebe iako smo mlada ekipa i iako smo nanovo zajedno. Pokušat ćemo posložiti sve kockice koje su nam nedostajale u prvom kvalifikacijskom susretu. Kao prvi sportaši ne odustajemo od pobjede, idemo po, nadam se, dva boda”, bile su riječi  Anete Benko.

Utakmica je na rasporedu 1. listopada u 18 sati po hrvatskom vremenu, a utakmica će se moći pratiti putem ehfTV.com. Pobjeda nad Ukrajinom bila bi mali korak prema završnom cilju, a to je plasman na Europsko prvenstvo.

”Imali smo malo vremena da se pripremimo, ali smo dali sve od sebe. Na nama je da budemo agresivni i borbeni u obrani što nam je nedostajalo u utakmici protiv Švicarske. Također, moramo više obraćati pozornost na sebe, a tek onda na Ukrajinu. Sve je na nama. Mislim da ova ekipa ima u sebi ono što je potrebno za pobjedu i nadam se da ćemo to dokazati”, za kraj je rekla Marina Glavan, lijevi vanjski reprezentacije.

Pogledajte još...

Hrvatska pobjedom nad Španjolskom osigurala četiri boda za drugi krug natjecanja

Hrvatski rukometaši sjajnom su igrom nadigrali europskog prvaka rezultatom od 23:19, te time osigurali prvo …