Sesvete do prvog boda u Premijer ligi, Dubrava minimalno slavila nad Goricom

53
Photo: MRK Sesvete

Premijer liga, 2. kolo

MRK Sesvete – RK Spačva Vinkovci  25:25 (13:15)

Prvu domaću utakmicu u Premijer ligi rukometaši Sesveta odigrali su protiv RK Spačve iz Vinkovaca. Ranko Božić postiže prvi pogodak na utakmici za vodstvo gostiju, a već u drugoj minuti Lovro Šprem izjednačava. Prvih deset minuta igra se gol za gol, a onda se gosti odvajaju na +4 u 13. minuti utakmice (4:8), da bi prednost povećali i na +5 do 17. minute. Međutim, domaćini tada serijom od četiri uzastopna pogotka uspijevaju dostići Vinkovčane i sa samo golom zaostatka ući u posljednju trećinu prvog dijela (9:10). Uspijevaju povećati svoju prednost gosti s dva uzastopna zgoditka, a onda do kraja poluvremena ekipe naizmjence postižu pogotke i u svlačionicu se odlazi s rezultatom 13:15.

Nastavak donosi dobru igru domaćina te 5-0 serijom preuzimaju vodstvo i na semaforu je u 36. minuti 18:15. Samo je dvije minute trebalo rukometašima Spačve da dođu u egal (18:18), a onda se do kraja poluvremena prednost od jednog ili dva pogotka izmjenjuje između momčadi. U zadnjih pet minuta Sesvete su ušle s prednošću od dva gola, međutim, do kraja susreta nisu postigli više niti jedan, dok je Spačva u zadnjoj minuti postigla pogodak za izjednačenje da bi po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu stajalo 25:25.

Najefikasniji su u domaćoj ekipi bili Lovro Šprem i Darko Krndelj sa šest pogodaka, a kod gostiju je isto toliko postigao Marko Nađ. Na vratima Sesveta Vladimir Gošić i Matej Mudrinjak zajedno su sakupili devet obrana, dok su vratari Spačve D. Stojanović-Ereš-T.Stojanović ukupno zaustavili 11 lopti.

RK Dubrava – HRK Gorica 30:29 (15:17)

Domaćini bolje ulaze u utakmicu i nakon šest minuta vode 4:1, a do desete minute i povećavaju na +5 (9:4). Igrači Gorice malo su pojačali tempo i do 17. minute uspjeli smanjiti zaostatak na 8:10. Od 22. do 26. minute Davor Čavar serijom 4-0 dovodi goste po prvi puta u vodstvo (15:13). S jednakom gol razlikom završava i prvo poluvrijeme (17:15).

Na početku drugog poluvremena gostujući rukometaši povećavaju svoju prednost na +4. Dubrava vrlo brzo (od 35. do 39. minute) dolazi na samo pogodak zaostatka (20:21), da bi u 45. minuti i izjednačila pogotkom Sandra Samardžića (23:23). Zadnja se četvrtina većinom igrala gol za gol, a u 58. minuti rezultat je 28:29. Međutim, ispostavilo se da je taj pogodak Čavara bio i posljednji za Goricu na utakmici, a Dubrava do kraja postiže još dva i u posljednjim trenucima utakmica ostavlja bodove kod kuće.

Svakako treba istaknuti Davora Čavara, koji je postigao 15 pogodaka. U domaćoj je ekipi najefikasniji bio Petar Medić s njih šest. Domagoj Grahovac kod Sesveta imao je 14, a Tomislav Sladoljev kod Gorice 16 obrana.

Prethodni članakHrvatska poražena od Ukrajine u drugom kolu kvalifikacija za Euro
Sljedeći članakNašičani poraženi na gostovanju u Brestu