Home / Naslovna / Poreč na gostovanju kod Dubrave upisao poraz

Poreč na gostovanju kod Dubrave upisao poraz

Premijer liga, 5. kolo:

RK Dubrava – RK Poreč 29:23 (17:11)

Rukometaši Dubrave vratili su se na pobjede u domaćoj ligi, dok je Poreč upisao tek drugi ovosezonski poraz. Nakon možda nenadanog poraza od Varaždina u prošlom kolu, Veprovi su se posložili i u sam susret šestog kola dobro krenuli te ostavili bodove kod kuće.

Iako je na početku bilo 2:0 za Poreč, domaći momci su brzo okrenuli i golom Ivana Vide preuzeli prednost (3:2). Vida je nastavio sa sigurnošću pospremati loptu u mrežu, a nadovezao se i Karlo Godec za 6:3 u desetoj minuti. No, Poreč nije odustajao i pritisnuo je domaćina da bi u 15. minuti preko Matije Rađakovića izjednačio na 7:7. Tada se učvrstila Dubravina obrana, ali i zaredale su se greške kod gostiju koje su Veprovi kaznili lakim golovima. Serijom 4-0 Dubrava je osigurala +6 na poluvremenu.

Prvih deset minuta nastavka Poreč je pokušavao uhvatiti ritam, ali prednost Dubrave je samo rasla. Nikola Grahovac zabio je za +8, a bilo je i +9 (24:15). S gotovo sigurnom pobjedom u rukama Dubrava je počela igrati opuštenije što je omogućilo Poreču da do isteka 60. minute smanjili svoj zaostatak. Konačnih 23:29 postavio je gostujući Filip Perić.

Vida i Marin Buneta zabili su svaki po pet pogodaka, dok je Domagoj Grahovac sakupio 12 obrana. Kod Poreča najefikasniji bio je Perić sa sedam zgoditaka, šest je dodao Tim Thoss, a Moreno Car zaustavio je 11 suparničkih napada.

Pogledajte još...

Izbornik Červar odabrao 18 igrača za susrete sa Švicarskom i Belgijom

Kao što je i najavio prošlog tjedna, izbornik muške seniorske reprezentacije Lino Červar odabrao je 18 igrača koje …