Home / Europska natjecanja / Challenge Cup / Lokomotiva uvjerljivo krenula u Challenge Cupu
Foto: RK Lokomotiva

Lokomotiva uvjerljivo krenula u Challenge Cupu

Lokomotiva je krenula u obranu naslova u Challenge Cupu, a prva postaja je bila u Beču. U trećem pretkolu protivnice su bile iz UHC Stockerau. za otvaranje europske sezone lak protivnik što se pokazalo i u konačnom rezultatu.

Lokosice su od prve minute krenule uvjerljivo i borbeno te su pokazale da imaju ozbiljne namjere i u ovogodišnjem izdanju Challenge Cupa. Nakon samo osam minuta igre Lokomotiva je imala+4 (6:2), a u sljedećih osam minuta tu je prednost dodatno povećala na 10:5. Dobra igra u obrani i posloženi napadi donosili su lake golove, a protivnice su se mučile sa zabijanjem gola. Nakon 25. minute igračice Nenada Šoštarića na svojem su kontu imale sedam golova prednosti , a do kraja prvog poluvremena to se povećalo na 19:11.

Početkom drugog poluvremena u kontru ide Jelena Kajfeš koja je uspjela izboriti sedmerac kojeg Lokomotiva kapitalizira za velikih 23:11. Čvrsta 6-0 obrana otežavala je Bečankama svaki napad i nikako nisu mogle pronaći rupu u obrani kako bi stigle do gola. Za to vrijeme je Lokomotiva gotovo svaki naum realizirala u pogodak i do 42. minute pojegla na +14 (27:13). Sa sigurnom pobjedom u rukama Lokosice su usporile tempo što je omogućilo Stockerau da dođe do više pogodaka u samom kraju utakmice, ali nedovoljno za dodatnu nadu u prolaz. Po isteku 60. minute Lokomotiva je upisala uvjerljivo slavlje 37:19.

Lokomotivu je do pobjede vodila Jelena Kajfeš s devet pogodaka, šest je upisala Marina Glavan, a pet golova je zabila Paula Posavec. Kod UHC Müllner Bau Stockerau istaknule su se Petra Varjassiova i Carmen Reiss svaka s po četiri pogotka.

Challenge Cup, 3. pretkolo, prva utakmica:

UHC Müllner Bau Stockerau – RK Lokomotiva Zagreb 19:37 (11:19)

UHC Müllner Bau Stockerau:Oller, Reiss 4, Varjassiova 4, Buczolits, Hruza 2, Fichtinger, Freimbacher 1, Stockinger, Hodl 2, Malyk, Dimmy 1, Riesenhuber 2, Mauler 1, Leitner, Kvasnicova, Gahler 2

Lokomotiva: Boras 1, Posavec P. 5, Kajfeš 9, Šenvald 1, Posavec S. 3, Zagorščak, Kalaus L. 9, Kalaus D., Japundža 1, Čurić, Plahinek 2, Glavan 6, Prkačin, Pijević

 

Pogledajte još...

Derbiji koji kroje vrh ljestvice Premijer lige

Utakmice 15. kola Premijer lige mogle bi mnogo toga definirati u domaćoj ligi, posebno kada …