Sesvete, Gorica i Poreč s maksimalnim učinkom

84

Premijer liga, 09. kolo:

HRK Gorica – GRK Varaždin 1930 35:31 (19:16)

U devetom kolu Premijer lige Gorica je kod kuće slavila pobjedu protiv Varaždina i tako se na tablici Premijer lige popela na šesto mjesto. Utakmica počinje serijom 3-0 domaćina, dok prvi gol za goste postiže Bruno Vili Zobec u drugoj. Do sedme minute domaćini već imaju +5 (8:3), a nakon toga se do 15. minute igra gol za gol. Tada Gorica s tri uzastopna pogotka povećava svoju prednost i na semaforu je u 18. minuti 15:8. Varaždin uspijeva smanjiti zaostatak u zadnjoj trećini prvog dijela i, nakon što je serijom 3-0 došao do rezultata 16:13 u 25. minuti, trener Gorice poziva timski predah. U zadnjih pet minuta prvo domaćini vraćaju na +5, a odmah nakon toga Varaždin s nova tri uzastopna gola postavlja rezultat na 18:16. U zadnjoj minuti poluvremena Gorica postiže još jedan pogodak i u svlačionicu se odlazi s rezultatom 19:16.

Na početku drugog poluvremena gosti postižu dva uzastopna pogotka, na što domaćini odgovaraju s tri zaredom (22:18 u 34. minuti). Smanjuje Varaždin opet do minus dva u sljedećih sedam minuta, a onda se do 48. igra u izjednačenom tonu. Tada, međutim, Gorica odlazi na +5 (31:26 u 52. minuti) i stečenu prednost čuva do samog kraja utakmice.

Ivan Laljek za Goricu postigao 13 pogodaka, a Bruno Levak je precizan bio sedam puta. Tomislav Sladoljev skupio je 14 obrana, a Matija Špikić devet.

RK Poreč – MRK Umag 26:25 (15:11)

Istarski je derbi ove subote odigran u Poreču u kojem je slavio istoimeni domaćin. Prva polovica prvog poluvremena rezultatski je izjednačena pa je u 15. minuti na semaforu 7:7. Tada Poreč prvi puta odlazi na dva, a zatim i na tri pogotka prednosti. Kod gostiju je u drugih 15 minuta prvog poluvremena raspoložen jedino Lucian Bura, koji je zabio sva četiri gola Umaga. S druge strane, domaćin u tom periodu postiže ukupno osam pogodaka i s četiri gola prednosti odlazi u svlačionicu.

Prvih deset minuta nastavka obje su ekipe opet jednako efikasne pa je u 39. minuti 19:14. Međutim, već četiri minute kasnije domaćini imaju +7, prednost s kojom ulaze u posljednju četvrtinu utakmice. Do 54. minute uspijeva ju gosti smanjiti na pet pogodaka zaostatka (26:21). Domaćini do kraja utakmice nisu zabili više niti jedan gol, dok ih je Umag dao četiri, ali to je bilo nedovoljno za odnošenje bodova kući.

Filip Gavranović postigao je šest golova za domaćine, dok ih je za Umag najviše dao Lucian Bura (10). Moreno Car i Dino Slavić prikupili su svaki 11 obrana.

MRK Sesvete – MRK Metalac 30:24 (15:9)

Prvih deset minuta utakmice u Sesvetama između istoimenog domaćina i Metalca bilo je rezultatski izjednačeno, s jednim ili dva pogotka prednosti domaćina. Međutim, do 15. minute Sesvete stvaraju osjetniju prednost (15:10), koja tjera trenera Metalca na pozivanje minute predaha. Drugu polovicu prvog poluvremena Metalac drži korak za domaćinom, ali Sesvete ne ispuštaju prednost stvorenu u prvom dijelu utakmice.

Nastavak utakmice Sesvete otvaraju s dva uzastopna pogotka i na semaforu je u 33. minuti 17:9. Prvi puta na +9 domaćini odlaze u 39. minuti pogotkom Semrena, a za maksimalnih +10 u 46. gol postiže Marko Mihaljević (25:15). U posljednjih 15 minuta nije Metalac uspio zaprijetiti Sesvetama i sa završetkom utakmice samo su smanjili zaostatak na minus šest, koje je Sesvete imalo već nakon 30 minuta utakmice.

Najviše je golova za Sesvete postigao Lovro Šprem, njih sedam, a za Metalac je šest postigao Toni Ezgeta. Matej Mudrinjak imao je 12 obrana, a jednu manje David Henigman.

Prethodni članakDubrava se oprostila od EHF kupa
Sljedeći članakZdenko Zorko primio Državnu nagradu ‘Franjo Bučar’ za životno djelo