Remi Nexea s Metalurgom za kraj 2017.

125
Foto: SEHA-Gazprom League

Prosinac 2017. neće ostati dobro upamćen za Nexe u SEHA-Gazprom ligi. Nakon poraza od Zagreba i Vojvodine te remija s Pančevom, Našičani su 2017. zaključili još jednim remijem u susretu 12. kola protiv skopskog Metalurga. U posljednjih šest minuta rukometaši Hrvoja Horvata uspjeli su nadoknaditi zaostatak i osvojiti barem bod.

Nakon početne izjednačenosti Nexe se prvi odvaja na dva pogotka prednosti u osmoj minuti. Rezultat 5:3 donijeli su Marko Buvinić i Marin Jelinić. Tu prednost održavali su do 13. minute kada Dimitar Dimitrioski donosi Metalurgu izjednačenje. Do kraja poluvremena igralo se gol za gol, ali minimalna prednost nakon prvih 30 minuta otišla je na stranu domaće momčadi.

I u nastavku se nastavila izjednačena utakmica. Prvih 15 minuta rezultat je stalno bio u egalu, ali dva uzastopna pogotka Žarka Peševskog i Ante Tokića donose Metalurgu vodstvo (25:23). U 54. minuti Vanja Ilić povećao je prednost Metalurga na +3 (31:28), ali gosti u posljednjih šest minuta ostaju bez pogotka. Buvinićeva dva i jedan pogodak Marina Šipića donijeli su Nexeu izjednačenje u 59. minuti.

U posljednjoj minuti niti jedna momčad nije uspjela postići pogodak te je susret u dvorani OŠ kralja Tomislava završio podjelom bodova. Buvinić je bio najbolji strijelac Nexea s devet pogodaka. Šest je dodao Saša Barišić Jaman, a pet Vedran Zrnić. Također devet pogodaka u dresu Metalurga zabio je Halil Jaganjac.

SEHA-Gazprom League, 12. kolo:

RK Nexe – RK Metalurg 31:31 (16:15)

Prethodni članakDubrava potvrdila naslov jesenskog prvaka, Sesvete slavile nad Karlovcem, Poreč deklasirao Goricu
Sljedeći članakIndira ‘Na krilima pobjede’ zagrijala navijače na Trgu, izvučen pobjednik #TorOnTour nagradne igre