Home / Novosti / EHF EURO 2018 / Krenula završna faza priprema za EURO, Kopljar: “Znamo svi što je cilj, znamo za što se moramo žrtvovati”

Krenula završna faza priprema za EURO, Kopljar: “Znamo svi što je cilj, znamo za što se moramo žrtvovati”

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se za posljednju fazu priprema za Europsko prvenstvo. Prvog dana 2018. godine reprezentativci su se okupili u Zagrebu od kuda su krenuli put Splita gdje će trenirati sve do 12. siječnja kada otvaraju nastup na Europskom prvenstvu protiv Srbije.

Na posljednjoj fazi priprema izborniku Lini Červaru i suradnicima na raspolaganju će biti 22 igrača koji će odigrati i pripremnu utakmicu protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u 20:30 sati u Spaladium Areni, a sredstva prikupljena od ulaznica bit će donirana Klinici dječje kirurgije KBC-a Split. Uoči početka Eura izbornik Červar izabrat će 16 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Prvenstvu.

Nakon što je odradio prvu sezonu u Bundesligi kao član Füchse Berlina, u novi ciklus priprema s reprezentacijom kreće i Marko Kopljar. Reprezentaciji se priključio nakon Božića, no iako nije imao puno slobodnog vremena, zna da sada dolazi ovo najvažnije: “Znamo svi što je cilj, znamo za što se moramo žrtvovati. Sad se skupljamo, kompletna ekipa koja će igrati. Sigurno je da ćemo još sigurno pet, šest dana imati jačeg ritma po tri treninga dnevno i onda zadnjih par dana da se odmorimo te da uđemo svježi i spremni u prvu utakmicu.”

Za prvu utakmicu u Splitu ulaznica više nema, a to samo znači da Hrvatsku očekuje sjajna atmosfera u Spaladium Areni. “Lijepo je što nema karata za prvu utakmicu. Već mogu zamisliti kakva će atmosfera biti na toj utakmici, ali i u svim utakmicama koje mi igramo. Siguran sam da će biti i odlična atmosfera u drugim grupama. Mislim da smo postali rukometna nacija koja ga voli i prati. Jedva čekam da sve počne.’’

Također je istaknuo kako će prva utakmica biti izuzetno važna za nastavak turnira: “Trebamo ostaviti dobar dojam u prvoj utakmici. I u ovoj pripremnoj s Crnom Gorom, a onda i kasnije protiv Srbije u prvoj utakmici na Prvenstvu. Moramo pokazati naše najjače oružje,a to je obrana i polukontra. Onda iz tog nekog pozitivnog rezultata poletjeti sve do kraja.”

Kopljar već ima iskustvo igranja pred domaćom publikom sa Svjetskog prvenstva 2009., ali ističe kako će pozitivne nervoze ipak biti: “Nervoze će sigurno biti, nervoze bude uvijek. Ako nisi nervozan prije utakmice onda nešto ne valja, ali iskustva imamo. Neki od nas su nastupali i 2009. u Hrvatskoj tako da ćemo biti spremni.”

Prije polaska na posljednju fazu priprema, kružni napadač Marino Marić kratko je najavio što ih čeka u Splitu kako bi se što bolje pripremili za početak Prvenstva: ‘’Putujemo prema Splitu gdje nas čeka 11 dana priprema te pripremna utakmica protiv Crne Gore 5. siječnja koja je humanitarnog karaktera. U toj utakmici, bez obzira na sve, moramo dati sve od sebe i apsolutno ozbiljno shvatiti protivnika i naš posao Odradit ćemo pripreme maksimalno. Čeka nas završno brušenje forme i slaganje taktike za prve protivnike te da utvrdimo svačiju ulogu u igri. 12. siječnja počinje Prvenstvo, vjerujem da će biti zanimljivo, a u priču ulazimo spremni i pozitivni.”

Popis reprezentativaca:

 1. Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
 2. Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
 3. Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
 4. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
 5. Ivan Čupić – RK Vardar
 6. Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
 7. Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
 8. Marino Marić –MT Melsungen
 9. Željko Musa – SC Magdeburg
 10. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
 11. Igor Vori – RK PPD Zagreb
 12. Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
 13. Halil Jaganjac – RK Metalurg
 14. Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
 15. Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin
 16. Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
 17. Igor Karačić – RK Vardar
 18. Luka Cindrić – RK Vardar
 19. Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
 20. Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
 21. Šime Ivić – HC Orlen Wisla Plock
 22. Denis Buntić – HC MOL-Pick Szeged

 

 

Pogledajte još...

Hrvatska poražena od Nizozemske u svome zadnjem nastupu na 13. Europskom prvenstvu

U trećoj utakmici Europskog prvenstva u Francuskoj naše igračice izgubile su od Nizozemske 34-23. Krenule …