Červar: ”Švedska je zasluženo pobijedila, moramo prebroditi ovo, a pozivam navijače da nas dođu i u Zagreb podržati”

3

Hrvatska je skupinu A u SPlitu zaključila porazom od Švedske 31:35 (12:17) i time zauzela drugo mjesto u skupini. U Zagreb stiže s dva boda u novu skupinu gdje će igrati protiv Francuske, Norveške i Bjelorusije. Drugi krug natjecanja započet će 18. siječnja protiv Bjelorusije, nastaviti 20. siječnja protiv Norveške, dok će u posljednjoj utakmici skupine 1 igrati 24. siječnja protiv Francuske.

Izbornik Lino Červar nakon utakmice je rekao kako je Švedska bila bolja i pozvao navijače da dođu podržati reprezentaciju u Zagreb jer će potpora biti izuzetno važna: ‘’Zaslužena pobjeda Švedske koja nas je nadigrala i to je činjenica. Jednostavno smo imali loš dan, loš ulazak u susret i teško smo se nosili sa svakim pokušajem Švedske. Naša obrana je bila propusna, a bez obrane se ne može govoriti o dobroj igri. Nismo našli pravi ritam i nismo bili agresivni. Kada smo se napokon posložili, već je bilo kasno. Moramo prebroditi poraz i dignuti se. Pozivam sve navijače da dođu u Zagreb i navijaju za nas. Ovo je bila lekcija.’’

‘’Čestitam Švedskoj na pobjedi. Obrana nam nije funkcionirala. Borbenosti, koja nas je krasila u prve dvije utakmice, danas je nije bilo. Nismo pomogli našim golmanima koji su bili na streljani. Treba podići glave i što bolje krenuti u Zagrebu’’, zaključio je Željko Musa nakon utakmice.

U videu možete pogledati što je rekao Stipe Mandalinić nakon utakmice: