Nexe visoko poražen od Meškov Bresta u SEHA-Gazprom ligi

17

Loše otvaranje utakmice ostavilo je rukometaše Nexea bez šanse protiv bjeloruskog prvaka Meškov Bresta. Pred domaćom su publikom tako doživjeli visok poraz uoči utakmice 2. kola skupine C EHF Kupa u kojoj dočekuju finski Rihiimaki Cocks.

Nexeu je trebalo čak 11 minuta da postigne prvi pogodak u susretu. Za to vrijeme je Meškov postigao šest pogodaka i dao naslutiti da će se Našičani morati dobro namučiti. Post od zgoditaka prekinuo je Saša Barišić Jaman. Upravo Barišić-Jaman je uz Vedrana Zrnića i Marija Tomića smanjio rezultatski minus i u 20. minuti postavio 6:9.

Pokušali su rukometaši Hrvoja Horvata i nešto više, ali uvukla se doza nervoze, obrana nije funkcionirala pa je Meškov nanovo povećao vodstvo uz dobre obrane Ivana Pešića i do odlaska na odmor stvorio osam pogodaka prednosti (17:9).

Nastavak utakmice Meškov je otvorio bolje pa je s  4-0 serijom ostavio Nexe na -11. Sedam minuta je bilo potrebno Našičanima da postignu drugi pogodak u drugom poluvremenu te u 38. Marin Šipić postavlja 11:21. Velikih promjena na terenu u odnosu snaga nije bilo. Nastavilo se igrati gol za gol u jednakoj rezultatskoj razlici sve do kraja susreta kada je semafor pokazao 29:19.

Najbolji strijelac Nexea bio je Marin Šipić koji je zabio pet pogodaka. Jedan manje dodao je Barišić Jaman, a Kristian Pilipović je skupio 11 obrana. Meškov je predvodio Džanis Rutenka sa šest, a Vječešlav Šumak dodao je pet. Ivan Pešić do kraja je skupio 16 obrana.

SEHA-Gazprom liga, 14. kolo:

RK Nexe – BGK Meškov Brest 19:29 (9:17)