Spačva tijesno slavila nad Karlovcem, Zamet nastavlja s pobjedama, a Poreč s porazima

135

Premijer liga, 15. kolo

HRK Karlovac – RK Spačva 26:27 (13:13)

Rukometaši Spačve stigli su do svoje sedme pobjede u ovoj sezoni. Tri kola prije kraja regularnog dijela osvojili su dva važna boda koja ih i dalje drže među prve četiri momčadi i vode u Ligu za prvaka. Bolje su od samog početka igrali Vinkovčani, ali stvorenu prednost ispustili su nakon 15 minuta igre. Do kraja poluvremena se igralo gol za gol pa se i na odmor otišlo s neriješenim rezultatom. Izjednačenost se nastavila i u drugom poluvremenu i to do posljednjih deset minuta. Tada je Spačva ubacila u brzinu više i serijom od četiri pogotka Marka Vinjevića i Tomislava Babića prelomila susret i došla na +4 (26:22) šest minuta prije kraja. Pokušavao je Karlovac sustići, ali je na kraju nedostajalo vremena. Završili su utakmicu s tri uzastopna pogotka, ali nisu uspjeli izjednačiti. Prvo ime Spačve bio je Marko Nađ sa sedam pogodaka, a Vinjević i Babić dodali su po pet. Denis Karić na vratima Karlovca skupio je 15 obrana, dok je u polju za igru najefikasniji bio Domagoj Smojver s osam zgoditaka.

HRK Gorica – MRK Umag 30:25 (13:12)

Gorica je upisala važnu i visoku pobjedu protiv Umaga. Nova dva boda omogućila su im da preskoče Karlovac koji je poražen od Spačve. U prvih pola sata utakmice Gorica je čuvala dva pogotka prednosti koje je stekla na samom početku kada je preko Davora Čavara i Ivana Matića povela s 2:0. Umag je samo u 27. minuti preko Dine Horozovića izjednačio, ali Čavar je brzo vratio na  +2. Drugih 30 minuta proteklo je u potpunosti u znaku Gorice koja je krenula povećavati svoje vodstvo. 15 minuta prije kraja vodili su s osam pogodaka (23:15) i već tada zacementirali svoju pobjedu. Sjajan je na vratima Gorice bio Tomislav Sladoljev koji je skupio 14 obrana. Neumoljiv je bio i Čavar koji se do kraja utakmice u strijelce upisao deset puta. U redovima Umaga vratar Dino Slavić bio je također na visini zadatka sa 16 obranjenih udaraca, a Josip Maršan bio je naraspucaniji pa je mrežu Gorice pogodio sedam puta.

MRK Zamet – MRK Metalac 20:18 (10:10)

Zamet i dalje ne zna za poraz u 2018. godini. Treće kolo za redom zabilježili su na svoj konto pobjedu i bodovno se izjednačili s Umagom. Na svom su terenu u utakmici s relativno malim brojem pogodaka slavili nad Metalcem. Treba naglasiti kako su vratari s obje strane odlično branili pa je to jedan od razloga malog broja pogodaka. Nakon početne izjednačenosti Zamet preko Matije Golika stiže do prednosti od dva razlike u 14. minuti (5:3). Imali su i +3 (10:7) pet minuta do kraja, ali Nikola Raič poravnao je na 10:10. U nastavku je Metalac poveo s 12:10, ali do 41. minute Zamet radi preokret i prelazi u vodstvo 15:13. Osam minuta prije kraja Nikola Njegovan zabio je za visokih 19:14 i praktički osigurao Zametu pobjedu. Do kraja utakmice Metalac je samo uspio ublažiti svoj poraz. Vratarski dvojac Zameta Marin Sorić i Quan Wang zajedno su skupili 16 obrana, a u napadu je najviše zabijao Golik koji se u strijelce upisao šest puta. Marko Sertić zabio je sedam za Metalac, a 12 obrana skupio je David Henigman.

RK Dubrava – MRK Sesvete 32:28 (18:17)

Dubrava polako grabi prema naslovu pobjednika regularnog dijela Premijer lige. U 15. kolu bili su bolji od pretposljednjih Sesveta. Veprovi iz Dubrave kontrolirali su gotovo cijelo prvo poluvrijeme budući da su odmah na početku utakmice poveli. U posljednjih deset minuta poluvremena ušli su s četiri pogotka prednosti (15:11), ali Sesvete su do isteka 30. Minute svoj zaostatak smanjili na samo jedan pogodak. Drugo poluvrijeme također su otvorili pogotkom i stigli na 18:18, ali to izjednačenje bilo je kratkotrajno. Brzo je Dubrava ponovo pobjegla na +2 (20:18) i nastavila u istom ritmu do kraja utakmice. Najraspucaniji u redovima Dubrave bili su Kristian Radoš sa šest i Sandro Samardžić s pet pogodaka. Marko Mihaljević predvodio je Sesvete s osam zgoditaka.

RK Poreč – GRK Varaždin 1930 18:23 (8:14)

U derbiju kola varaždinski Dabrovi visoko su pobijedili Poreč. Pobjedom su ostali na drugom mjestu, ali s jednakim brojem bodova kao i Spačva koja je slavila protiv Karlovca. Porečanima je ovo treći uzastopni poraz u tri odigrana kola nakon zimske pauze. Porečani su vodili kod 1:0 i 2:1 nakon čega je Varaždin preuzeo kontrolu nad susretom. Malo po malo gradili su svoju prednost pa je ona nakon prvih 30 minuta već iznosila visokih šest pogodaka. Dobrim otvaranjem nastavka Porečani uspijevaju prepoloviti svoj zaostatak. Postigli su tri uzastopna pogotka i nakon toga nastavili igrati gol za gol. Ivan Filipović u 44. minuti čak smanjuje na minus dva (16:14). Međutim, Varaždincu su na Filipoviće gol uzvratili s tri za redom i osam minuta prije kraja su vodili s pet pogodaka (19:14). Nakon te serije Poreč više nije uspio zaprijetiti pa je Varaždin stigao do sigurne pobjede do koje ih je vodio Filip Glavaš sa šest pogodaka. Kod Poreča se u također šest puta u strijelce upisao Matija Rađaković.

Prethodni članakOčekivane pobjede Lokomotive i Podravke, Sesvete minimalno slavile nad Zrinskim
Sljedeći članakZagreb minimalno poražen od Vardara u SEHA-Gazprom ligi