Rukometaši Nexea iz Prešova vraćaju se s bodom

97
Foto: SEHA-Gazprom liga

Rukometaši Nexea tri dana nakon utakmice EHF kupa protiv Kopera, otputovali su u slovački Prešov u sklopu 15. kola SEHA-Gazprom lige. Našičani su protiv slovačkog prvaka igrali bez Marina Jelinića, Vedrana Zrnića i Saše Barišić-Jamana i njihov se izostanak osjetio u ovom susretu. Tatran Prešov je od prve minute krenuo bolje i lakom realizacijom se odvojio od protivnika do odlaska na odmor, ali Nexe nije olako pustio te je u drugom poluvremenu posložio redove, nadoknadio zaostatak i gotovo slavio. Na kraju, po posljednjem sučevu zvižduku, ostalo je 26:26 i u Hrvatsku se Našičani vraćaju s bodom i šestim remijem u sezoni.

Utakmica se igrala u izjednačenom tonu sve do desete minute, a onda je serijom 3-0 Tatran Prešov pobjegao na prvih +2 (53). Kratko vrijeme se Nexe još držao u priključku, pa i izjednačio (7:7), a onda nakon 15. minute kreće crna rupa kod Nexea i ništa ne ide po planu u napadu, ali ni u obrani nije bilo dobro. Kristian Pilipović i obrana ispred nisu funkcionirali.

S druge strane se Igor Čuprina razbranio u ključnom trenutku i Tatran je od 9:8 otišao na 12:8 pa i na +6 (15:9). Za to vrijeme je Nexe bio bez gola punih pest minuta, a post od pogodaka prekida Matjaž Brumen u 25. minuti za 15:10. S jednakom prednošću su domaći igrači i otišli na odmor (16:11).

Nexe je puno bolje ušao u drugi dio susreta, a uz par obrana Perice Lelića, Našičani su uspjeli smanjiti zaostatak na 15:19. Nexeova obrana djelovala je puno gušće, dobro je zatvarala Slovake koji su u 15 minuta nastavka uspjeli postići samo dva gola. Za to vrijeme, Nexe je proradio u napadu i s golovima Ante Gadže i Josipa Juriča Grgića stigli na samo minus jedan (18:19). Nakon gotovo 40 minuta igre Nexe je ponovno vratio egal u utakmici i to golom Jurića-Grgića, a nakon nove obrane Lelića Nexe je iz polukontre izborio sedmerac kojeg realizira Marko Buvinić za prvo vodstvo Nexea (23:22).

Krenula je tada velika borba za bodovima i uglavnom se igralo u izjednačenom tonu, a u posljednju minutu Nexe je ušao pri 26:25 nakon zgoditka Marina Greganića. Jakub Hrstka poravnava na 26:26, Nexe ima napad, no na crti nije upisao uloviti Marin Šipić, a Tatran promašuje prazan gol Našičana i ne iskorištava priliku za slavlje. Igrači Hrvoja Horvata tako se iz Prešova vraćaju s bodom.

Najefikasniji kod Nexea bio je Matjaž Brumen sa sedam pogodaka, a pet ih je dodao Marko Buvinić. Na vratima je Perica Lelić sakupio šest obrana. Lukaš Urban zabio je šest golova za Tatran Prešov, a Igor Čuprina obranio je 11 lopti.

SEHA-Gazprom liga, 15. kolo:

Tatran Prešov – Nexe 26:26 (16:11)

Prethodni članakZavršeno Svjetsko prvenstvo srednjih škola u Dohi
Sljedeći članakDubrava, Spačva, Varaždin, Umag i Poreč upisali pobjede u 16. kolu