Ježić: “Pokazale smo da im možemo parirati u svakom smislu”

29

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija poražena je u oba susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo od Norveške. Međutim, u obje utakmice, a posebno u uzvratnoj, Hrvatska je pokazala da može parirati jednoj od najboljih svjetskih reprezentacija.

To potvrđuju i riječi izbornika Nenad Šoštarić koji je unatoč porazu bio zadovoljan onime što su pokazale njegove igračice: “Utakmicu protiv Norveške su naše igračice izuzetno kvalitetno odigrale. Prvo poluvrijeme smo mi bili ti koji su diktirali tempo i vodili čitavo vrijeme. Igrali smo dobro u obrani, imali smo dobru golmanicu. Isto tako je bilo i sve do 17., 18. minute drugog poluvremena. onda smo u jednom nizu promašili tri zicera i one su se odvojile na značajnu razliku. Cure su zaista odigrale sjajnu utakmicu i ja im skidam kapu. Ovo je situacija u kojoj se Norveška već dugo nije našla na domaćem terenu u kvalifikacijama. Jako sam zadovoljan s onim što smo napravili u ovih osam dana i puno sam zadovoljniji utakmicom u Norveškoj nego s onom u Zagrebu gdje smo u prvom poluvremenu bili malo preplašeni. Ovo je samo dokaz da ova reprezentacija može i da može napraviti dosta toga. Iako je Švicarska pobijedila Ukrajinu u Kijevu nama se ništa ne mijenja. Mi moramo pobijediti obje utakmice da bi se kvalificirali na Europsko prvenstvo. Ovo je generacija koja ima svijetlu budućnost.”

Izbornikove riječi potvrdile su i najbolje igračice susreta Stela Posavec i Katarina Ježić.

“Prvo poluvrijeme smo se jako dobro držale. Igrale smo dobru obranu i pametno u napadu. Stalno smo igrale gol za gol. Na početku smo čak i povele s 4:1. Ubrzo su nas stigle pa smo igrale gol za gol. Igrali smo zaista odlično u obrani i napadu za razliku od prvog poluvremena u Zagrebu. Počele smo dobro i u drugom poluvremenu, no sredinom poluvremena nam se dogodio pad koncentracije i snage gdje su nam napravile razliku. No, mislim da smo odigrale jednu odličnu i borbenu utakmicu”, objasnila je Stela Posavec.

“Dobro smo krenule u utakmicu, bez straha za razliku od prve utakmice. Pokazale smo da im možemo parirati u svakom smislu. Naravno, bilo je tu puno pogrešaka koje treba ispraviti, ali toga će uvijek biti. Stvarno sam zadovoljna kako smo odigrale i što smo pokazale u obje utakmice, pogotovo u ovoj drugoj. Ponosna sam na cure, na cijeli stožer i tim kako smo radile cijeli ovaj tjedan”, zaključila je Katarina Ježić.

U ovim kvalifikacijama preostale su još dvije utakmice. Prva je na rasporedu 30. svibnja u gostima kod Švicarske, dok će Hrvatice posljednji kvalifikacijski susret igrati 2. lipnja protiv Ukrajine u Vukovaru.