Nexe pred domaćom publikom izgubio od Göppingena u EHF Kupu

85

Iako su već večeraš mogli potvrditi povijesni plasman u četvrtfinale EHF Kupa, rukometaši Nexea ipak će to morati potvrditi pobjedom protiv finskog prvaka Cocksa u posljednjem kolu. Na domaćem terenu Nexe nije uspio barem remizirati s njemačkim Frisch Auf Göppingenom. Loše prvo poluvrijeme koštalo ih je dobrog rezultata kojime bi kolo prije kraja osigurali povijesni uspjeh.

Za razliku od susreta koje su ove dvije ekipe odigrale u prvom kolu Nexe je u potpunosti podbacio. Rukometaši Hrvoja Horvata bili su egalu samo na početku kada je rezultat bio 2:2. Göppingen je potom napravio seriju od četiri pogotka pa je klupa Nexea već u osmoj minuti morala pozvati minutu odmora. Nezadrživ je bio Marco Rentschler koji je lako pronalazio put do Nexeovog gola.

Jedini raspoloženi u redovima Nexea bio je Saša Barišić Jaman koji je koliko toliko pokušao Našičane održati u igri. Prvi veći problemi stigli su u 15. minuti kada su gosti poveli s +6 (10:6). Kratkotrajno je situaciju s dva pogotka popravio Barišić Jaman, ali nakon toga Nexe je 12 minuta bio bez pogotka. U tom razdoblju Göppingen veže četiri pogotka i odlazi na velikih +8. U posljednjim minutama prvog dijela rukometaši Nexea uspjeli su s osam svoj zaostatak smanjiti na sedam pogodaka.

Dobro su nastavak otvorili našički Gromovi. Zabijali su Vedran Zrnić i Marin Šipić i brzo umanjili zaostatak. Na minus četiri držali su se do 41. minute kada je Joscha Ritterbach zabio za povratak gostiju na +7 (20:13). Međutim, Horvatovi rukometaši nisu se predali. Ubrzo je uslijedila serija od tri uzastopna pogotka Barišić Jamana i Marka Buvinića za 21:17 u 46. minuti.

Još su se jednom gosti odvojili na +6, ali Nexe je krenulo u veliku seriju kojom su šest minuta prije kraja stigli na minus dva (23:21) i otvorili su šansu za osvajanje boda kojim bi se plasirali u četvrtfinale. Nažalost Našičani nisu imali dovoljno vremena za potpuni preokret pa su dva boda otišla Göppingenu koji je definitivno potvrdio plasman među najboljih osam.

Prvi strijelac Nexea bio je Barišić Jaman s devet pogodaka, dok je šest dodao Buvinić. U redovima Göppingena istaknuli su se Marcel Schiller sa šest i Rentschler s pet postignutih pogodaka.

U posljednjem kolu Nexe će gostovati kod Riihimäki Cocksa u subotu, 31. ožujka (17:00), gdje će pobjedom pokušati izboriti povijesni plasman u četvrtfinale EHF Kupa.

EHF Kup, 5. kolo, skupina C: 

RK Nexe – Frisch Auf Göppingen 24:27 (8:15)

Nexe: Lelić, Šipić 2, Koncul, Gadža, Leban, Eter 1, Zrnić 4, Mrđenović, Barišić Jaman 9, Manci Mičević, Baričević, Buvinić 6, Greganić, Jurić Grgić, Lavrić, Tomić 2, Pilipović.

Frisch Auf! Göppingen: Kneule 3, Ritterbach 1, Damgaard 1, Heymann 2, Rebmann, Bagersted, Šešum, Prošt, Fontaine 3, Schiller 6, Rentschler 5, Nägele, Schöngarth 1, Kozina 5.

Prethodni članakOkupljanje kadeta za međunarodni turnir u Bugojnu
Sljedeći članakPodravka i Trešnjevka izborile polufinale Kupa Hrvatske