Završnica PH, djevojke 2002. i ml. – 3. dan

371

Završnica PH, djevojke 2002. i ml. – 3. dan

Trogir 58 – Đakovo 16:14 (7:9)

U prvoj utakmici četvrtzavršnice u rasporedu razigravanja od devetog do 16. mjesta, prve su snage odmjerile rukometašice Trogira i Đakova. Nakon početnih 2:0 Trogira, Đakovo je ubrzo izjednačilo i držalo egal sve do 4:4. A onda je na đakovačkim vratima par napada protivnika zaustavila Lea Zetovi, a u napadu je Karla Birtić ponovno bila sigurna i odvela Đakovo na +3 (7:4). Trogir je tada upregnuo i do odlaska na odmor smanjio zaostatak na 7:9. U prvih deset minuta nastavka bolje je igrao Trogir koji je nadoknadio zaostatak, a onda preko Tie Cvijić i Matee Tomić otišao na +2. Iako je Đakovo pritiskalo, Trogir se uspješno brani i na kraju upisao slavlje 16:14.

Najbolja kod Trogira bila je Natalil Radić s četiri pogodaka, a jedan manje dodala je Matea Tomić. U redovima Đakova najefikasnija bila je Karla Birtić s pet zgoditaka, dok je Ana Delić zabila njih četiri.
Statistika

Darda – Radnik 22:12 (10:9)

Utakmicu je pogotkom za Križevčanke otvorila Tena Vurnek u prvoj minuti, a u sljedećem napadu Emma Humel donosi prvo izjednačenje. U nastavku redaju se nova izjednačenja, a do prve prednosti Darda dolazi u šestoj minuti (4:3). Do polovice prvog dijela pada 14 golova, a prednost i dalje drži Darda (9:5). Igračice Radnika uspijevaju naći put do mreže, a pet minuta prije kraja prvog poluvremena imaju dva gola zaostatka (10:8). Nakon čvrste i brze igre u prvom dijelu, Radnik odlazi na odmor sa jednim golom zaostatka, 10:9. Na početku drugog dijela Darda ide na +2, a Leonarda Vranješ tri puta je precizna za +5 (14:9). Križevčanke do prvog pogotka u drugom dijelu dolaze u 26. minuti (15:10), nakon čega ih Vranješ ponovno kažnjava sa sedam metara za +6. U nastavku Križevčanke usporavaju tempo, a igračice Darde iskorištavaju to za povećavanje prednosti i upisuju pobjedu rezultatom 22:12.

Dardu su predvodile Nika Vlašić i Leonarda Vranješ, svaka po šest golova, a Radnik Tena Vurnek, također šest.
Statistika

Multinorm – Podravka 19:25 (11:11)

Podravka i Multinorm krenule su dosta izjednačeno, a do prvog odvajanja dolazi se u osmoj minuti kada Multinorm stvara seriju 2-0 i Mihaela Jurčić postavalja 5:3. Igračice Multinorma držale su minimalnu prednost kroz gotovo cijelo prvo poluvrijeme iako je Podravka cijelo vrijeme puhala za vratom. U drugih 20 minuta bolje je krenula Podravka koja je pojačala obranu i uspjela u deset minuta preokrenuti na +2. Pad koncentracije dogodio se Multinormu koji je počeo raditi i greške, a Podravka je to kaznila i stvorila seriju 4-0 kojom je pobjegla na 19:15. Stečenih +4 držale su gotovo do kraja utakmice, a po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 25:19.

Podravku je do slavlja vodila Patricia Firšt s pet pogodaka, a po četiri su dodale Lara Perić i Hannah Vuljak. Kod Multinorma je s pet golova najefikasnija bila Josipa Josipović.
Statistika

ŽRK Liburnija – ŽRK Tvin 19:14 (7:5)

Prvi gol u susretu pada sa sedam metara za prednost Liburnije, a precizna je Luana Zdrinšćak. Nakon izjednačenja, u sedmoj je minuti Ana Culej precizna za prvu prednost ekipe iz Virovitice (2:3). U drugom dijelu prvog poluvremena obje ekipe ubrzavaju tempo i traže prilike, ali lopta iz ruku igračica Liburnije više puta uspijeva pronaći put do mreže i na odmor odlaze s dva gola prednosti (7:5). Do polovice drugog dijela Liburnija upisuje nova četiri gola, a Tvin dva (11:7). U nastavku i do samog kraja Liburnija drži i gradi prednost te upisuje pobjedu 19:14.

Ekipu iz Opatije predvodila je Ana Pršo sa četiri gola, a Tvin Ana Culej, također četiri.
Statistika

Zamet – Hoteli Makarska 25:13 (13:9)

U prvom četvrtfinalu susrele su se rukometašice Zameta i Makarske. Mlade Zamećanke uvjerljivo su krenule u utakmicu i već na samom početku stvorile seriju 5-0 ostavile protivnice na minus četiri (2:6), a kroz igru se to povećalo na +7. Makarska se nije predavala i cijelo je vrijeme pokušavala nadoknaditi zaostatak. U tom je uspjela u posljednjih pet minuta prvog poluvremena kada je povezala tri napada i stigla na četiri gola minusa. U drugom poluvremenu Makarska nikako nije mogla pronaći rješenje u napadu i tek je Nina Jurlić u prvih deset minuta zabila i to trk tri gola. Za to vrijeme je Zamet bio uvjerljiv i do 34. minute otišao na +11 nakon serije 6-0. Promjena više nije, bilo, a Zamet je uvjerljivo stigao do polufinala rezultatom 25:13.

Najefikasnija kod Zameta bila je Ines Pifar s pet pogodaka, a Nina Juričić kod Makarske postigla je osam pogodaka.
Statistika

Lokomotiva – Udarnik 17:14 (4:5)

Pogotkom iz prvog napada otvara Karla Brakus, a već u sljedećem napadu dodaje novi za 2:0 i prednost Udarnika, koju Marija Perković podiže za jedan u trećoj minuti. Prvi gol za Lokomotivu zabija Tomica Curić u istoj minuti. Sjajno raspoložena Matea Josić ne dopušta da lopta uđe u mrežu, a na polovici prvog dijela ekipa iz Velike Gorice ima +2 (4:2). Udarnik je nametnuo brži ritam igre, a Lokomotiva je sedam minuta pokušavala loptu spremiti u mrežu. Uspijevaju u 16. minuti za 3:5, ali Udarnik na odmor odlazi s goom prednosti (4:5). Na početku drugog dijela Lucija Krezo sigurna je sa sedam metara i izjednačenje 5:5. Prvu prednost Lokomotiva, s igračicom manje, ima u 26. minuti (8:7) zahvaljujući Luciji Krezo. U nastavku igre, Lokomotiva polako i strpljivo, ali čvrsto gradi prednost – 13:10 u 35. minuti. Do samog kraja Lokomotiva zadržava prednost, a u posljednjim sekundama na crtu sedam metara izlazi vratarka Saša Sladić, koja zabija za konačnih 17:14 i time osigurava polufinale.

Statistika

Sinj – Petason Vranjic 10:15 (4:9)

Aktualne prvakinje iz Vranjica u četvrtfinalu su se susrele s rukometašicama iz Sinja. Petason je već u startu krenuo jako, poveo 3:1 te uz potporu vratarke namučio protivnice. Uslijedila je potom serija 4-0 za 7:3 u 17. minuti. Pred kraj prvog poluvremena je pojačao Sinj, no nije bilo dovoljno za smanjivanje zaostatka. U drugom poluvremenu igralo se u izjednačenom tonu, čak je Vranjic lagano i smanjio tempo igre, ali je održavao plus iz prvog  dijela utakmice. Sinj nije imao prilike za nekakav preokret i Vranjic je na kraju slavio rezultatom 15:10 te si osigurao polufinale protiv Zameta.

Kod Vranjica najbolje su bile Ana Buljan, Mila Tonković i Margarita Škarić svaka s po četiri pogotka, dok je kod Sinja najefikasnija Matea Erceg s tri gola.
Statistika

Sesvete – Murvica 24:13 (9:5)

U prvoj minuti utakmicu pogotkom za Sevete otvara Mia Brkić, a dvije minute kasnije izjednačenje sa sedam metara donosi Dora Krešić. Do polovice prvog dijela igračice Sesveta furiozno grade prednost 4:1. U nastavku poluvremena i jedna i druga ekipa pojačavaju ritam, traže prilike i obrane s obje strane imaju posla, ali Sesvete na odmor odlaze s četiri gola prednosti (9:5). Na početku drugog poluvremena Sesvete odlaze na +4 (13:5), a Veronika Mamić sjajno je raspoložena na vratima. Na polovici drugog dijela Sesvete imaju deset golova prednosti (18:8) i ne usporavaju do samog kraja te upisuju pobjedu 24:13 na krilima Ane Grlić i Lare Burić za polfinale protiv Lokomotive.

Najefikasnija iz redova Murvice bila je Dora Krešić, također pet pogodaka.
Statistika

Darda – Liburnija 20:18 (10:5)

U samu utakmicu bolje je krenula Liburnija koja je preko Tine Margete povela 3:1. No, Darda je upregnula i pojačala obranu te dobro na trenutak zaustavila Liburniju. U napadu su to nagradile serijom 4-0 i preuzele vodstvo. Liburnija kao da se opustila i nije mogla ništa, a počela je raditi i greške i za to vrijeme su protivnice otišle na +5 i s time otišle na odmor. U nastavku utakmice rukometašice iz Opatije su se probudile i golovima Luane Zdrinšćak stigle na minus dva (12:10). Kada su trebale i više, ponovno su se nanizale greške i Darda uspijeva pobjeći na +5 u 33. minuti. Liburnija se pred sam kraj utakmice razbudila, spojila napade i u posljednjoj minuti stigla na samo minus dva, a tako je ostalo i po posljednjem sučevu zvižduku. Darda time igra za deveto mjesto, a Liburnija za 11. mjesto.

Dardu je do slavlja vodila Anamarija Đurinić s pet pogodaka, dok je kod Liburnije najefikasnija bila Tina Margeta sa šest golova.
Statistika

ŽRK Radnik – ŽRK Tvin 12:16 (5:7)

Utakmicu pogotkom za Tvin otvara Lukrecia Veršec za 0:1. Virovitičanke brzo bježe na +3, ali nakon nekoliko neuspjelih akcija, Radnik uspijeva smanjiti gol razliku (3:4 u osmoj minuti). U nastavku susreta Marina Matejaš i Iva Mustač ne dopuštaju loptama da uđu u mrežu, a velike borbe vode se u obrani sve do kraja poluvremena, kada na odmor Tvin odlaze s dva gola prednosti 7:5). Do druge polovice drugog dijela Tvin ima +4 (13:9, a igračice Radnika drže i duboko u obrani, što im rade probleme u realiziranju akcija. Virovitičanke drže prednost do samog kraja i upisuju pobjedu 16:12 te osiguravaju brobu za 13. mjesto.

Najefikasnija kod pobjednica bile su Lukrecia Veršec i Ana Blažev, svaka po četiri. Iz redova Radnika Tena Vurnek upisala je pet pogodaka.
Statistika

Trogir 58 – Podravka 15:16 (6:5)

Rukometašice Trogira suvereno su vladale terenom prvih 15. minuta susreta. Uz Natali Radić i Tiu Cvijić imale su +4, a Podravka nikako nije mogla doći do gola. Do prvog zgoditka koprivničke Kokice stižu tek u 13. minuti utakmice nakon što sa sedam metara biva sigurna Patricia Firšt. No, umjesto da Trogir nastavi držati tempo utakmice, Podravka kao da prebacuje u višu brzinu i malo po malo kreće u smanjivanje zaostatka. Na egal se stiže u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada Hannah Vuljak zabija za 5:5, a da se na odmor ne otiđe pri poravnatom rezultatu pobrinuo se Trogir koji zabija za minimalnu prednost. Podravka je u nastavak utakmice ušlo vrlo odlučno s tri uzastopna gola povela 8:6. Trogir je nakon toga krenuo puno bolje i uspio u 30. minuti izjednačiti na 11:11, a potom preko Radić i povesti. Nije Podravka dugo čekala za novo izjednačenje i tu kreće velika borba u posljednjih pet minuta utakmice. Minimalna prednost izmjenjivala se između obje ekipe, u posljednju minutu pri +1 ulazi Podravka (16:15), a taj se rezultat zadržao i nakon isteka vremena.

Podravku je do slavlja i borbe za deveto mjesto vodila Patricia Firšt s pet pogodaka, dok je kod Trogira najefikasnija bila Matea Tomić koja je zabila šest golova.
Statistika

Đakovo – Multinorm 12:20 (7:11)

Za prvi gol u utakmici precizna je Karla Birtić sa sedam metara i dovodi Đakovo u vodstvo, ali već u sljedećem napadu za Multinorm Laura Tuzlak skida paučinu u mreži za izjednačenje, nakon čega Ana Jančić dovodi igračice iz Cerne u vodstvo 1:2. U nastavku se igra brzo i čvrsto na obje strane, a Multinorm koristi situaciju u kojoj Đakovo ima igračicu manje i ostvaruju seriju 0-2 za 3:6. Do kraja prvog dijela padaju golovi s obje strane, a time da su igračice Multinorma preciznije i uspijevaju realizirati više akcija te odlaze na odmor s četiri gola prednosti (7:11). Drugo poluvrijeme otvara Petra Hastentenfel pogotkom za Multinorm i povećava prednost (7:12). Do polovice drugog dijela igračice Cerne imaju šest golova prednosti (10:16), a Karla Birtić u sljedeća dva napada smanjuje za dva. Đakovčanke ne uspijevaju uloviti prednost koju su izgradile Cernjanke, koju upisuju pobjedu 12:20.

Najefikasnija kod pobjednica bila je Josipa Josipović s 11 golova, a iz redova Đakova Karla Birtić sa osam.
Statistika

Udarnik – Murvica 11:19 (4:9)

Rukometašice iz Crikvenice otvorile su utakmicu s 2:0 i tu su prednost držale gotovo cijelo vrijeme. Udarnik je u par navrata stigao na gol minusa, a preokret se događa sredinom prvog poluvremena kada je Udarnik usporio i teško dolazio do realizacije. Za to vrijeme je Murvica bila vrlo uspješna u napadu i povezala je pet napada i na odmor otišla pri 9:4. Ni u nastavku nije bilo velikih promjena U deset minuta igre Udarnik je zabio tek dva gola, oba Karla Brakus, dok su protivnice sigurne bile četiri puta za 13:6. Prednost je Murvica držala sve do kraja susreta kada je na semaforu stajalo 19:11 i time osigurala brobu za peto mjesto protiv Sinja.

Najefikasnija kod Murvice bila je Antonija Matijašić sa sedam pogodaka, dok je kod Karla Brakussa šest golova bila najbolja kod Udarnika.
Statistika

Hoteli Makarska – Sinj 19:27 (10:13)

Utakmicu je pogotkom za Makarsku otvorila Nina Juričić, a za izjednačenje je Maja Bilandžić precizna za izjednačenje. Do polovice poluvremena Sinj prelazi u vodstvo 8:4, a Bilandžić je dva puta precizna sa sedam metara. Nepažnju u redovima Sinjanki tri puta zaredom kažnjava Mia Bandur za 8:7. Bilandžić s druge strane uzvraća serijom 2-0 za 7:10. Sinjanke zadržavaju prednost do kraja prvog poluvremena i na odmor odlaze s +3 (13:10). Na početku drugog dijela Bilandžić je precizna sa sedam metara za +4 Sinja. U nastavku igračice Makarske ne rade veće probleme Sinjankama, koje upisuju uvjerljivu pobjedu 27:19.

Sinj je predvodila Maja Bilandžić s 14 golova, a Makarsku Mia Bandur s osam pogodaka.
Statistika

Polufinale:

Lokomotiva – Sesvete 25:24 (17:17, 6:9)

Prvu polufinalnu utakmicu odigrale su Lokomotiva i Sesvete. Nakon početnih 2:0 Sesveta, Lokomotiva se približila, ali samo na kratko. Lokosice su radile greške u napadu, a u obrani nisu bile dovoljno čvrste pa su Sesvete stvorile seriju 3-0 i postavile 6:2 u desetoj minuti susreta. Iako je izgledalo potpuno loše za Lokomotivu, rukometašice iz Zagreba su prebacile u višu brzinu i u šest minuta stigle na samo gol minusa (6:7). Zaredale su se potom obrane Ivane Husnjak kod Lokomotive i Veronike Mamić kod Sesveta pa su mreže bivale mirnima nekoliko minuta. Post od pogodaka prekidaju Sesvete koje s dva uzastopna gola postavljaju 9:6 s kojima se odlazi na odmor. U uvodnim minutama nastavka bolje je izgledala Lokomotiva koja je preko Brune Zrnić smanjila na 8:9 pa je trener Sesveta Branko Šebek bio primoran pozvati time-out. Minuta odmora je očito dobro došla Sesvećankama koje su nanovo posložile napad, ali i izgledale bolje u obrani i ponovno otišle na +3. No, to stanje se nije dugo zadržalo i Lokomotiva je pri ulasku u posljednjih deset minuta ponovno stigla na samo minus jedan (10:12) uz još jedan gol Lucije Krezo. Utakmica je praktički krenula od nule kada je Bruna Zrnić izjednačila na 14:14. Imala je Lokomotiva priliku za prvo vodstvo u susretu, ali ju nije iskoristila, a nešto kasnije uz igrača više Sesvete odlaze na +3 (17:14). Uz potporu Husnjak na vratima Lokosice su se vratile u igru u 38. minuti kada je Petra Krezo vratila na 16:17, a 23 sekundi prije kraja Lucija Krezo izjednačava na 17:17. Bilo je vrijeme za sedmerce. Nakon prve serije od pet pogodaka i dalje nije bilo pobjednika, a nakon izvođenja drue serije sedmeraca uspješnija je bila ekipa Lokomotive.

Lucija Krezo je bila najbolja kod Lokomotive sa šest pogodaka, a kod Sesveta Lucija Cvitanović s pet postignutih golova.
Statistika

Zamet – Vranjic 13:15 (9:8)

Drugo polufinale donijelo je sraz Zameta i Petason Vranjica. Zamećanke su odlično otvorile utakmicu i s tri uzastopna pogotka malo šokirale protivnice. Vranjic se namučio za prvi gola koji zabija Ana Jerković za 1:3. Prednost od dva gola Zamet je doro držao, ali Vranjic im nije olakšao čvrstom obranom. Uz povezane tri obrane Ane Mrkonjić Vranjic se vratio u igru i stigao u 13. minuti na samo gol zaostatka (4:5), a iako je imao priliku i izjednačiti, nije ju iskoristio. S novim napadom Zamet se vraća na +2, a nakon nove obrane Nike Vukelić, Riječanke odlaze na +3 u 18. minuti. Vranjicu još jednom nadu vraća Margita Škarić i djevojke iz Vranjica na odmor odlaze sa samo jednim golom zaostatka. Zamet se uvijek nekako uspijevao odvojiti na +2, ali da ne otiđe i na veći plus u par navrata pobrinula se ponovno Mrkonjić. Zametu se zaredalo nekoliko promašaja i Vranjic to kažnjava u 35. minuti poravnanjem na 12:12. Osjetno je bilo da se u redove Zameta uvukla nervoza i nakon prekršaja u napadu Vranjic preokreće utakmicu i stiže do vodstva 13:12. Natjeralo je to trenera Zameta Edu Šmita na minutu odmora kako bi probao nanovo posložiti svoje redove. Uspio je Zamet izjednačiti, ali uz ovu obranu protivnica Vranjic u 39. minuti odlazi na+2 i rješava susret. Na semaforu je po posljednjem sučevu zvižduku bilo 15:13.

Ana Buljan predvodila je Vrnajic do pobjede s osam golova, a kod Zameta se istaknula Lea Polić sa šest golova.
Statistika

Prethodni članakJuniorima pobjeda protiv Riko Ribnice, slijedi Zamet
Sljedeći članakŠego: “Izvukli smo neke pouke iz prve utakmice”