Visoka pobjeda Trešnjevke nad Zametom, Bjelovar i Split remizirali

177

1. HRL za žene, 21. kolo

ŽRK Koka  – ŽRK Umag 28:23 (15:12)

Nakon izjednačenih prvih 20 minuta susreta, varaždinska Koka slomila je otpor Umaga i stigla do svoje 14. pobjede u sezoni. Imale su rukometašice Vladimira Canjuge gotovo cijelo vrijeme minimalnu prednost, ali Umažanke im nisu dopuštale da se rezultatski više odvoje. Tek u posljednjih deset minuta prvog dijela na krilima Dejane Milosavljević i Jelene Blažek Koka dolazi do vodstva 15:11. Gošće su na samom početku nastavka pokušale sustići, ali nakon što je Suzana Furjan u 39. minuti zabila za 21:14 bilo je jasno da dva boda ostaju u Varaždinu. Četiri minute prije kraja Koka je vodila s +8 (28:20), ali s tri uzastopna pogotka Umag je uspio smanjiti svoj zaostatak. Dejana Milosavljević i Josipa Tomić zabile su po osam pogodaka, a Helena Šegota skupila je deset obrana. Najbolja u redovima Umaga bila je Ana Jajčević koja se u strijelce upisala pet puta. 

ŽRK Zamet – RK Trešnjevka 22:33 (13:16)

Trešnjevka je nakon remija s Lokomotivom upisala još bodova u visokoj pobjedi na gostovanju u Rijeci kod Zameta. U prvih 30 minuta susret je bio poravnat uz blagu prednost Trešnjevke koja je nakon 15 minuta igre povela s 9:7 i tu prednost uspjela sačuvati do kraja poluvremena. U drugom poluvremenu Zelene su zagospodarile terenom i krenule povećavati svoje vodstvo. U 45. minuti vodile su s 24:18, a do kraja utakmice tih +6 se poduplalo na +12 (33:21). Raspoložene su bile Trešnjevkine vratarke Lea Beličev i Andrea Rabar koje su obranile 12 udaraca. U polju za igru istaknule su se Petra Dičak i Andrea Šimara s po šest pogodaka. Prvo ime Zameta bila je Josipa Jerčinović koja je postigla pet zgoditaka. 

ŽRK Pitomača – RK Podravka Vegeta 25:32 (12:14)

Nošene sjajnim vratarkama rukometašice Podravke Vegete osvojile su dva boda u susretu protiv Pitomače. Domaća ekipa jako je dobro parirala najtrofejnijem hrvatskom ženskom klubu. Kokice su vodile, ali Pitomača je sve do 18. minute uspješno parirala i držala rezultat u egalu. Međutim, kad se Podravka odvojila na +2 rukometašice Pitomače nisu više uspjele poravnati. Kako se utakmica bližila kraju Pitomača je sve teže pratila ritam Podravke koju su nosile raspoložene vratarke Ivana Kapitanović i Antonija Jukić koje su zajedno obranile čak 25 lopti. Kokice su na kraju slavile sa sedam pogodaka prednosti i nastavile vladati Prvenstvom Hrvatske. Marijeta Vidak bila je najbolji strijelac s osam pogodaka, a šest je dodala Dora Krsnik koja se vraća na rukometne terena nakon duže pauze zbog ozljede. Maja Kožnjak istaknula se kod Pitomače sa šest pogodaka. 

ŽRK Bjelovar – ŽRK Split 2010 25:25 (11:11)

Najizjednačeniju utakmicu subotnjeg dijela 21. kola 1. HRL za žene odigrale su ekipe Bjelovara i Splita. Odlično su krenule Splićanke koje su predvođene Anđelom Zelić povele s 5:0. U idućih 12 minuta Bjelovar je uspio sustići i poravnati na 8:8. Izjednačenost se nastavila do kraja poluvremena, ali i u nastavku. Tek u 47. minuti pogotkom Ivane Dragišić Bjelovar se odvaja na +2 (19:17). No, to su rukometašice Splita uspjele anulirati i to nekoliko puta. Dvije minute do kraja Bjelovar je ponovo imao +2, ali u zadnjoj minuti Lucija Ercegović zabija za konačnih 25:25. U ovoj izjednačenoj utakmice najviše su se istake vratarke obiju ekipa. Matea Maras u dresu Bjelovara skupila je 18 obrana, dok je na suprotnom golu Ivona Stilinović imala 13 obrana. Nikolina Zadravec je za Bjelovar zabila osam, a Lucija Ercegović šest pogodaka za Split. 

Prethodni članakOdržan sastanak s predstavnicima Koprivničko-križevačke županije povodom M18 Europskog prvenstva 2018.
Sljedeći članakMetalac i Karlovac podijelili bodove, Umag i Zamet do slavlja