Nexe bez plasmana na Final Four EHF kupa, Berlin slavio s +9

89

Hrvatski viceprvak u prvoj povijesnoj utakmici četvrtfinala EHF kupa upisao je slavlje nad berlinskim Lisicama s osam golova prednosti, dok je u uzvratnom susretu upisao poraz. Nije Nexe imao dobro otvaranje utakmice i to je Berlin dobro naplatio na svim terenu i svoj plasman na Final Four u Magdeburgu osigurao slavljem 25:16.

Rukometaši Berlina u uzvratu su dobro krenuli. Već na samom startu zahvaljujući dobroj obrani u 4. minuti golom Fabiana Wiedea postavili su 3:0. Našičani nikako nisu mogli postaviti napad koji bi prošao kroz gustu 6-0 obranu. Nakon što je na semaforu stajalo 5:0 nakon pet minuta igre, Hrvoje Horvat pozvao je time-out kako bi smirio momčad i pokušao pronaći nova rješenja. 

Do prvog gola Nexe stiže tek u sedmoj minuti kada sa sedam metara biva siguran Vedran Zrnić. Ubrzo je zabio i Albin Eter no tu je ponovno stalo. S druge strane je, pak, Berlin zabio još dva i na gotovo pola prvog dijela utakmice ostavio Nexe na minus pet (2:5). Hrvatska momčad nikako nije mogla slomiti ritam domaćina i povezati napade, a nije im olakšavao ni Silvio Heinevetter na vratima.  U zadnjih pet minuta prvog poluvremena Berlin je ušao s +6 (12:6), da bi na odmor ipak otišao s +5. 

Nexe je puno bolje otvorio drugo poluvrijeme i dodatno smanjio minus, a nakon pet minuta igre ponovno preko Zrnića stigao na samo minus tri (11:14). Upisao je potom Kristian Pilipović još jednu obranu i u napdu to Patrik Leban nagrađuje golom za 12:14. Pozvao je tada Berlin minutu predaha jer se Nexe počeo opasno približavati, a još iz prve utakmice ima osam golova prednosti. 

Do 45. minute utakmice Berlin se nanovo odvojio na +5. Loša realizacija Našičana došla je na naplatu u narednih deset minuta i u 53. minuti Berlin preko Jakova Gojuna stiže do potrebnih +8 (22:14). I tada je krenula lovica za prolaz među četiri najbolja. Smanjio je Nexe na sedam pa Berlin vratio na osam. Iako je možda i bilo prilike za prolaz i u samom finišu, na kraju ne Nexe ostao na minus devet (16:25).

Berlin je do slavlja vodio Fabian Wiede sa sedam pogodaka, Gojun je zabio jedan, kao i Drago Vuković. U redovima Nexea istaknuo se Vedran Zrnić sa sedam golova, dok je četiri zabio Saša Barišić Jaman.

EHF kup, četvrtfinale, druga utakmica:

Füchse Berlin – Nexe 25:16 (14:9)

Füchse Berlin: Heinevetter, Stochl; Wiede 7, Elisson 1, Milde, Vuković 1, Struck 1, Gojun 1, Lindberg 4, Zachrisson 4, Fäth 2, Urios Gonzalez 5, Reßky, Koch 3, Drux

Nexe: Lelić, Pilipović; Šipić 1, Gadža, Leban 1, Eter 1, Zrnić 7, Mrđenović, Barišić Jaman 4, Manci Mičević, Buvinić 1, Jurić Grgić, Lavrič, Tomić 1, Brumen

Prethodni članakKadetkinje na Svjetskom prvenstvu protiv Mađarske, Danske, Egipta, Švedske i Čilea
Sljedeći članakDubrava teško sa Spačvom, pobjede Gorice, Zameta i Umaga u borbi za ostanak