Nexe slavljem nad Varaždinom vratio drugu poziciju

7
Foto: RK Nexe

Liga za prvaka, 6. kolo:

Nexe – Varaždin 1930 31:23 (14:7)

Odigrana je zaostala utakmica 6. kola Lige za prvaka u kojoj je Nexe ugostio Varaždin. Našičani su Dabrovima uzvratili za poraz u prvom kolu. Slavljem na domaćem terenu Našičani su se vratili na drugo mjesto Lige za prvaka, a Varaždin se nalazi odmah iza, na trećoj poziciji.

Domaćini su serijom 3-0 otvorili utakmicu i pokazali da ne namjeravaju ponoviti igru iz prvog sraza s Varaždincima. Varaždin se nikako nije mogao posložiti u napadu i bez gola su bili sve do devet minute. Zatražio je trener Čagalj i minutu odmora u sedmoj, ali bezuspješno. Post od pogodaka prekida Jadranko Stojanović koji odmah povezuje dva gola za minimalan zaostatak. No, već do 20. minute je ponovno plus Nexea narastao na 9:3 i Varaždin se nakon tog rezultatskog minusa nije oporavio ni po isteku 30. minute kada je na semaforu stajalo 14:7.

Našičani su vrlo dobro nastavili i u drugom dijelu utakmice, prvenstveno zahvaljujući čvrstoj obrani. Varaždin je pokušao uzvratiti i smanjiti minus s nekoliko kontri, ali u tome nisu bili precizni. Do sredine drugog poluvremena prednost je iznosila +8 i to su igrači Hrvoja Horvata držali sve do kraja utakmice. Imao je Varaždin oko 55. minute i prilika za doći ispod minus pet, ali veća koncentracija prevagnula je na stranu Nexea koji po posljednjem sučevu zvižduku upisuje slavlje 31:23.

Najefikasniji kod Nexea bio je Vedran Zrnić s osam pogodaka, pet ih je dodao Patrik Leban, a Kristian Pilipović sakupio je četiri obrane.Za Varaždin Tomislav Špruk siguran je bio sedam puta, Jadranko Stojanović bio je stopostotni s pet zgoditaka, dok je Sandro Meštrić obranio pet lopti.