Home / Naslovna / Nexe slavljem nad Varaždinom vratio drugu poziciju
Foto: RK Nexe

Nexe slavljem nad Varaždinom vratio drugu poziciju

Liga za prvaka, 6. kolo:

Nexe – Varaždin 1930 31:23 (14:7)

Odigrana je zaostala utakmica 6. kola Lige za prvaka u kojoj je Nexe ugostio Varaždin. Našičani su Dabrovima uzvratili za poraz u prvom kolu. Slavljem na domaćem terenu Našičani su se vratili na drugo mjesto Lige za prvaka, a Varaždin se nalazi odmah iza, na trećoj poziciji.

Domaćini su serijom 3-0 otvorili utakmicu i pokazali da ne namjeravaju ponoviti igru iz prvog sraza s Varaždincima. Varaždin se nikako nije mogao posložiti u napadu i bez gola su bili sve do devet minute. Zatražio je trener Čagalj i minutu odmora u sedmoj, ali bezuspješno. Post od pogodaka prekida Jadranko Stojanović koji odmah povezuje dva gola za minimalan zaostatak. No, već do 20. minute je ponovno plus Nexea narastao na 9:3 i Varaždin se nakon tog rezultatskog minusa nije oporavio ni po isteku 30. minute kada je na semaforu stajalo 14:7.

Našičani su vrlo dobro nastavili i u drugom dijelu utakmice, prvenstveno zahvaljujući čvrstoj obrani. Varaždin je pokušao uzvratiti i smanjiti minus s nekoliko kontri, ali u tome nisu bili precizni. Do sredine drugog poluvremena prednost je iznosila +8 i to su igrači Hrvoja Horvata držali sve do kraja utakmice. Imao je Varaždin oko 55. minute i prilika za doći ispod minus pet, ali veća koncentracija prevagnula je na stranu Nexea koji po posljednjem sučevu zvižduku upisuje slavlje 31:23.

Najefikasniji kod Nexea bio je Vedran Zrnić s osam pogodaka, pet ih je dodao Patrik Leban, a Kristian Pilipović sakupio je četiri obrane.Za Varaždin Tomislav Špruk siguran je bio sedam puta, Jadranko Stojanović bio je stopostotni s pet zgoditaka, dok je Sandro Meštrić obranio pet lopti.

Pogledajte još...

Hrvatska pobjedom nad Španjolskom osigurala četiri boda za drugi krug natjecanja

Hrvatski rukometaši sjajnom su igrom nadigrali europskog prvaka rezultatom od 23:19, te time osigurali prvo …