Lokosice uvjerljivo do finala Kupa Hrvatske

69

Prvo polufinale Kupa Hrvatske donijelo je sraz dvije zagrebačke ekipe. Rukometašice Lokomotive nakon godine izostanka s Kupa vratile su s najjačim motivom. S druge strane Trešnjevka je u Umagu na završnici Kupa po drugi put, a kako je finale okusila i prošle godine, željele su to i ponoviti. No, Trešnjevčanke ipak nisu imale dovoljno iskustva da svladaju Lokomotivu iza koje je i dosta uspješna europska sezona. Igračice Nenada Šoštarića uvjerljivo su slavile rezultatom 298:17.

Lokomotiva je vrlo dobro krenula u utakmicu i povela s 2:0. Trešnjevka je s druge strane radila greške i nikako nije mogla stići do pogotka. Prvi gol Trešnjevka postiže u petoj minuti nakon što s linije sedam metara biva sigurna Petra Dičak. Iako su Lokosice realno imale šansu za pobjeći na puno veću razliku, zbog grešaka u napadu do toga nije došlo i protivnice su se cijelo vrijeme držale u priključku. No, trener Ognjenović nije bio zadovoljan pa je u 13. minuti pozvao time-out. Minuta odmora nije previše pomogla Trešnjevci koja je teško prolazila Lokomotivinu obranu. Lokosice si uspješne bile i u napadu i spajale nizove zgoditaka, prvenstveno preko Larisse Kalaus. U 20. minuti postavile su tako 10:5. Da se Lokomotiva do odlaska na odmor ne odvoji još više pobrinula se odlična Lea Beličev na vratima koja je čitala Lokosice pa čak i zaustavila tri penala. No, nju napad nije toliko pratio i Lokomotiva po isteku 30. minute je imala +7 (14:7).

U nastavak utakmice ulazi bolje Lokomotiva, a Trešnjevka ponovno čeka na pogodak četiri minute. Održavala se razlika s poluvremena između ekipa prvih 15 minuta drugog poluvremena, a onda s dva uzastopna gola Dora Kalaus odvodi Lokomotivu na +9 (20:11). Trešnjevka je davala sve od sebe u posljednjih deset minuta utakmice kako bi pokušala smanjiti zaostatak, ali jednostavno nije bilo snage za probijanje suparničke obrane. Po posljednjem sučevu zvižduku na semaofru je stajalo 29:17 za Lokomotivu.

Najefikasnija kod Lokomotive bila je Paula Posavec sa šest pogodaka, a jedan manje dodala je sestra Paula. Kod Trešnjeve najbolje su bile Petra Dičak s pet zgoditaka te Justina Stojanov, Andrea Šimara i Kristina Smiljanić svaka s po tri gola.

Lokomotiva će finače igrati u subotu u 16:15 sati protiv boljeg iz susreta Podravke Vegete i Koke.

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za kadete – 1. dan
Sljedeći članakPodravka u još jednom finalu, Koka pružila dobar otpor