Home / Naslovna / PPD Zagreb u Vinkovcima potvrdio 27. naslov prvaka Hrvatske, Dubrava slavila nad Varaždinom

PPD Zagreb u Vinkovcima potvrdio 27. naslov prvaka Hrvatske, Dubrava slavila nad Varaždinom

Liga za prvaka, 8. kolo:

RK Dubrava – GRK Varaždin 1930 32:25 (14:12)

Zagrebački Veprovi nakon stanke zbog Kupa Hrvatske vratili su se domaćem Prvenstvu i u osmom kolu, dva kola prije kraja, ugostili su Dabrove iz Varaždina. Momci iz Dubrave slavili su s +7 u Varaždinu i tako stigli na treću poziciju u Ligi za prvaka i bodovno se izjednačili s Nexeom (10). U samom susret bolje je krenuo Varaždin koji je i poveo, no u desetoj minuti preokreće Dubrava prvo golom Ivana Vide, a zatim i preko Nikole Grahovca. Minimalnu prednost igrači Vlade Šola nadogradili su u sljedećem napadu i otišli na +2. Zaostatak Varaždina smanji je Bruno Vili Zobec da bi do 26. minute gostujući sastav uspio izjednačiti (11:11). Do odlaska na odmor vladala je velika borba u napadu, a ipak se uspio odvojiti jedan klub – Dubrava. U nastavku utakmice Varaždin je izgledao pomalo uspavano, dok je Dubrava malo pojačala tempo igre te u samo sedam minuta pobjegla na +4. Ta se rezultatska razlika zadržala sve do 55. minute utakmice. Nije tada Varaždin iznenadio već je Dubrava zaredala tri uzastopna gola i postavila 32:24, a konačnih 25:32 zaključio je Filip Jurišić.

Dubravu je do slavlja vodio Luka Vinković sa sedam pogodaka, a po pet su imali Ivan Vida i Nikola Grahovac. Na vratima je Domagoj Grahovac sakupio šest obrana. U redovima Varaždin istaknuo se Filip Glavaš s pet pogodaka, a deset protivničkih lopti zaustavio je Sandro Meštrić.

RK Spačva Vinkovci – RK PPD Zagreb 18:35 (12:19)

Pitanje favorita unaprijed se znalo, a PPD Zagreb od prve minute pokazao je snagu na terenu. Spačva je davala sve od sebe koliko je mogla. Poveo je Zagreb s 4:1, a najraspoloženiji u tim uvodnim minutama bio je Josip Božić Pavletić. Do 15. minute prednost Zagrebaša povećala se na +7 (10:3). U lavovskim redovima radila su krila i pivoti bez vanjskog šuta. Spačva je davala koliko je mogla, ali na manje od sedam nije dolazila. Na poluvremenu je PPD Zagreb imao prednost od sedam golova. U drugom poluvremenu nastavio se jednak omjer snaga na terenu, čak je Zagreb i pojačao jer suparnici nisu dali pogodak punih 13 minuta nastavka. Utakmica je poslužila trenerima obje strane da daju priliku svim igračima, ponajviše mladima. U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se pri 15:29 nakon što s linije sedam metara loptu iza leđa Ariana Jovića posprema mladi Frane Blašković, pomladak Spačve iz Vinkovaca. Priliku je dobio i Anton Nadarević (obojica 2002./2003 godište) na vinkovačkom golu, a kod Zagreba je mladu stranu obilježio Vid Starčević (2000./2001. godište). Sa sigurnom pobjedom u rukama PPD Zagreb je mirno utakmicu priveo kraju i po isteku 60. minute upisao slavlje rezultatom 35:18 kojim je i matematički potvrdio 27. naslov prvaka.

U redovima PPD Zagreba istaknuo se Josip Božić Pavletić koji je bio stopostotan sa sedam pogodaka, šest ih je dodao Valentino Ravnić, a pet Josip Ereš. Vratarski tandem Jović-Kastelic sakupio je 13 obrana. Kod Spačve najbolji je bio Tomislav Babić s četiri gola, a tri od tri imao je Matej Ćuk. Na vratima je Ivan Ereš sakupio devet obrana.

Pogledajte još...

5. kolo Lige za ostanak moglo bi biti kolo odluke za barem jednu momčad

Peto kolo Lige za ostanak moglo bi biti i kolo odluke za barem jednu momčad …