Završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe djevojčice – plasmani

768

Završnica PH, djevojčice 2006. i ml. – plasmani

Finale

RK Lokomotiva – ŽRK Darda 10:6 (4:1)

Za prvi gol u mreži protivnica precizna je bila Ana Papić sa sedam metara i dovela Lokosice u vodstvo, a u nastavku Lorena Rusan i Ivana Fratnik podižu na +3. Prvi pogodak za Dardu postiže Tea Pongračić u drugoj polovici prvog dijela za 3:1. Na početku drugog poluvremena Rusan dvjema golovima podiže vodstvo Lokosica na +5. Do samog kraja Lokosice bez većih prijetnji drže prednost i odnose pobjedu i titulu prvakinja rezultatom 10:6.

Utakmica za 3. mjesto

RK Podravka – RK Sesvete Agroproteinka 11:8 (5:4)

Utakmicu je pogotkom za RK Podravku otvorila Petra Canjuga, a na +2 podiže Magdalena Rumek. U nastavku igračice RK Sesveta izjednačuju, ali Podravka na odmor odlazi s golom prednosti (5:4). S početkom drugogo dijela Ena Cvelber povećava prednost Podravke, a Ana Pehar vraća na gol zaostatka. U nastavku se redaju nova izjednačenja, a dvije minute prije kraja Podravka vraća prednost od dva gola i do samog kraja podiže za još jedan gol i konačnu pobjedu 11:8. Najraspoloženija kod pobjednica bile su Cvelber i Canjuga, svaka sa po tri gola, a iz redova Sesveta Pehar i Lorena Križan također su upisale svaka po tri.

U utakmici za peto mjesto susrele su se igračice ŽRK-a Trogir 58 i igračice ŽRK-a Samobor. Trogiranke su na odmor otišle s golom zaostatka (2:3), ali s početkom drugog poluvremena izjednačuju. Regularni dio završio je bez pobjednika (5:5), a nakon dvije serije preciznije sa sedam metara bile su igračice Trogira za pobjedu 8:7. U susretu za sedmo mjesto ŽRK-a Omišalj i ŽRK-a Sinj Sinjanke su lovile priključak kroz cijelo prvo poluvrijeme, a na odmor su otišle s dva gola zaostatka (5:3). U nastavku igračice Omišlja dodaju nove golove za povećanje prednosti i pobjedu 12:7. Igračice RŠD-a Bjelovar u borbu za deveto mjesto pobjedile su RK Rab. U drugo su poluvrijeme ušle s dva gola više (7:5), a do samog kraja dodale još sedam za pobjedu 14:9.

U susretu za 11.mjesto ŽRK Radnik bio je bolji od ŽRK-a Split 2010. Križevčanke su na poluvremenu imale gol prednosti (2:3), a upisale su minimalnu pobjedu rezultatom 8:9. Igračice ŽRK-a Trnina nadigrale su RŠ Karlovac za 13. mjesto. Već na poluvremenu imale su osam golova više (11:3), a do kraja susreta dodale su još pet i tako potvrile pobjedu rezultatom 16:9. Za 15. mjesto borile su se igračice ŽRK-a Umag i ŽRK-a Osijek. Umažanke su u drugo poluvrijeme ušle s dva gola prednosti (5:3), a upisale su minimalnu pobjedu (11:10). Sedamnaesto mjesto na završnici pripalo je igračicama ŽRK-a Buje, koje su bile bolje od ŽRK-a Ivankovo. Na odmor su otišle s dva gola više, a za pobjedu bilo im je potrebno dodati tek tri nova (5:9). U susretu za 19. mjesto ŽRK Rudar je na kraju prvog poluvremena imao gol prednosti nad ŽRK-om Olimpija Osijek (2:1). Ipak, u nastavku su Osječanke preokrenule rezultat i upisale pobjedu rezultatom 8:9.

Polufinala

U prvom polufinalu snage su odmjerile RK Lokomotiva i RK Podravka. Prvo poluvrijeme Lokosice su završile s četiri gola prednosti (7:3), a u drugom su dodale tri gola za konačnu pobjedu 10:4 i plasman u finale. U drugom polufinalnom susretu igračice RK-a Sesvete Agroproteinka u drugo poluvrijeme ušle su s tri gola više, a igračice ŽRK-a Darda nisu uspjele nijednom zatresti protivničku mrežu (0:3). U nastavku se Darda probudila i zabila golove koji su rezultirali izjednačenjem na kraju regularnog dijela (5:5). Nakon izvođenja sedmeraca, pobjedu i prolaz u finale odnose igračice Darde (8:7).

1. mjesto – RK Lokomotiva

2. mjesto – ŽRK Darda

3. mjesto – RK Podravka

Poredak:

1.RK Lokomotiva
2. ŽRK Darda
3. RK Podravka
4. RK Sesvete Agroproteinka
5. ŽRK Trogir 58
6. ŽRK Samobor
7. ŽRK Omišalj
8. ŽRK Sinj
9. RŠD Bjelovar
10. RK Rab
11. ŽRK Radnik
12. ŽRK Split 2010
13. ŽRK Trnina
14. RŠ Karlovac
15. ŽRK Umag
16. ŽRK Osijek
17. ŽRK Buje
18. ŽRK Ivankovo
19. ŽRK Olimpija Osijek
20. ŽRK Rudar

Sedmorka prvenstva:

Vratarka: Nika Kraljević (RK Lokomotiva)
Lijevo krilo: Ena Cvelber (RK Podravka)
Desno krilo: Nika Kobešćak (RK Lokomotiva)
Pivot: Leonnie Drezga Domanski (RK Sesvete Agroproteinka)
Vanjski igrači: Ana Pehar (RK Sesvete Agropreoteinka), Iva Prćić (ŽRK Darda), Lana Grubišić Čabo (ŽRK Sinj)

Najbolje pojedinke:

Vratarka: Sandra Gavrić (ŽRK Darda)
Strijeljkinja: Mirna Brusić (RK Rab)
Obrambena igračica: Nika Markulin (RK Lokomotiva)
Igračica: Iva Fratnik (RK Lokomotiva)

Najbolji trener: Iva Kanjugović (RK Lokomotiva)

Fair play ekipa: ŽRK Olimpija Osijek

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete – plasmani
Sljedeći članakSplit 2010 zaključio 25. kolo slavljem nad Umagom