Hrvatska na Europskom prvenstvu 2018. u skupini s Mađarskom, Nizozemskom i Španjolskom

107

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija saznala je svoje protivnike u na Europskom prvenstvu 2018. koje će se održati u Francuskoj. Kuglice su na ždrijebu u francuskom glavnom gradu Parizu Hrvatsku smjestile u skupinu C s Mađarskom, Nizozemskom i Španjolskom. Skupina C će svoje utakmice igrati u Montbéliardu.

Izbornik Nenad Šoštarić kratko je prokomentirao ždrijeb: “Sve su skupine teške čim dođeš na Europsko prvenstvo, nema loših reprezentacija. Možda bismo u nekim željama htjeli da se drugačije posložilo. Meni je problematično što je to bio poludirigirana skupina jer su unaprijed stavili Mađarsku i Nizozemsku u istu grupu jer su unaprijed dali Nizozemkama da igraju u Montbéliardu. No, sve grupe su jake. Ja sam od onih koji kaže da ćemo ići iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, ozbiljno se pripremiti i ne dozvoljavamo nikome da je bolji od nas dok nas ne pobijedi na igralištu.”

Raspored susreta u skupini C je sljedeći:

1. kolo, 1.12.2018., 18h: Hrvatska – Španjolska

2. kolo, 3.12.2018., 18h: Hrvatska – Mađarska

3. kolo, 5.12.2018., 18h: Hrvatska – Nizozemska

Europsko prvenstvo 2018. godine održat će se 29. studenog do 16. prosinca. Gradovi domaćini su Pariz, Nancy, Nantes, Brest i Montbéliard. Pariz će biti domaćin same završnice prvenstva, dok će Nantes i Nancy uz utakmice grupne faze biti domaćini i drugog kuga natjecanja.

Iz svake skupine u glavnu fazu natjecanja prolaze tri reprezentacije. Ukoliko hrvatske rukometašice izbore drugi krug igrat će u Nancyju.