Home / Naslovna / HRS-u nagrada za organizaciju tri i više EHF događaja
Photo: EHF Glasgow 2018/Alan Peebles

HRS-u nagrada za organizaciju tri i više EHF događaja

Na Redovitom kongresu EHF-a koji se održao u škotskom Glasgowu Hrvatskom rukometnom savezu dodijeljena je nagrada za organizaciju tri ili više događaja pod okriljem Europske rukometne federacije. Hrvatska je u posljednje dvije godine organizirala Europsko prvenstvo za kadete 2016., Europsko prvenstvo za muškarce 2018., a u kolovozu ove godine ponovo će ugostiti Europsko prvenstvo za kadete. Nagradu je predsjedniku HRS-a Tomislavu Grahovcu uručio predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

Drugog dana Kongresa također su dodijeljena domaćinstva muških i ženskih Europskih prvenstava za 2022. i 2024. godinu.

U konkurenciji za EHF EURO 2022. natjecale su se federacije Švicarske i Danske, Francuske, Španjolske i Belgije te Mađarske i Slovačke. Uoči glasovanja Švicarska i Danska povukle su svoju kandidaturu pa se o domaćinstvu odlučivalo između Francuske, Španjolske i Belgije te Mađarske i Slovačke. Glasovanjem je odlučeno da je domaćinstvo dobiti Mađarska i Slovačka.

Domaćin Europskog prvenstva za muškarce 2024. godine bit će Njemačka. Ovo je prvi put da će Njemačka ugostiti najbolje europske rukometaše. U konkurenciji je još bilo i zajedničko domaćinstvo Švicarske i Danske.

Europsko prvenstvo za žene 2022. dodijeljeno je Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji koje su se zajedno kandidirale za ovo domaćinstvo. Odluka o domaćinstvu Europskog prvenstva za žene 2024. bit će nakon sjednice Upravnog odbora EHF-a budući da niti jedna federacija nije izrazila interes za organizaciju ovog događaja.

Pogledajte još...

Hrvatska pobjedom nad Španjolskom osigurala četiri boda za drugi krug natjecanja

Hrvatski rukometaši sjajnom su igrom nadigrali europskog prvaka rezultatom od 23:19, te time osigurali prvo …