Home / Novosti / Reprezentacije / Kadeti / Kadeti i u drugom susretu bolji od Slovenije

Kadeti i u drugom susretu bolji od Slovenije

U drugom prijateljskom susretu izabranici Borisa Lisice ponovo su nadjačali svoje vršnjake iz Slovenije. Ovaj rezultat prije svega mogu zahvaliti sjajnoj igri u prvom poluvremenu koja im je omogućila veliku razliku. Slovenija je pak bolje odigrala u nastavku i kada bi se gledao rezultat drugog poluvremena čak bi i pobijedili, ali velika zaliha od devet pogodaka iz prvog poluvremena je za Slovence ipak bila nedostižna.

Hrvatska je danas ponovo imala raspucanu vanjsku liniju. U prvom susretu istaknuo se Ante Ivanković, dok je u drugom susretu tu palicu preuzeo Mateo Maraš koji je ćeš u prvom dijelu postigao pet pogodaka. Raspoložen je ponovo bio Fran Mileta koji je također pet puta u prvih pola sata pogodio mrežu Slovenaca. Tih prvih pola sata gosti iz Slovenije imali su izdjenačenje samo kod rezultata 2:2, a Lisicini rukometaši su samo postepeno gradili svoju prednost do visokih 22:13.

U nastavku su hrvatski kadeti održavali svoju prednost, a tek u samoj završnici s četiri uzastopna pogotka smanjuje zaostatak na četiri pogotka (32:28). Vremena na semaforu nije bilo dovoljno za goste da još ozbiljnije ugroze Hrvatsku kojoj je na kraju s 34:29 pripala pobjeda i u ovom drugom sussretu.

Mateo Maraš bio je najučinkoviti u redovima Hrvatske sa sedam pogodaka. Slijede ga Mileta sa šest i Karpo Sirotić koji je dodao pet. Sloveniju je s pet pogodaka predvodio Nik Čirović.

Hrvatski kadeti sada nastavljaju s pripremama, a iduću prijateljsku utakmicu igrat će 2. kolovoza u Ludbregu protiv Austrije.

Pogledajte još...

Sesvete žele zadržati vodeću poziciju, tijesna borba između Rudara i Rudana

Drugo kolo Lige za ostanak, u subotu, 23. ožujka donosi susret između razigrane Gorice i …