Home / Novosti / Reprezentacije / Juniori / Hrvatska porazom od Francuske izgubila šansu za polufinale
Foto: Jurij Kodrun/M20 EHF EURO 2018

Hrvatska porazom od Francuske izgubila šansu za polufinale

Hrvatska muška juniorska reprezentacija nije uspjela iznenaditi aktualne svjetske i europske prvaka Francuze te je tako izgubila šansu plasirati se u polufinale. U prvoj utakmici glavne faze natjecanja Francuska je pobijedila s 37:28 (18:14) i otvorila si mogućnost plasmana među četiri najbolje reprezentacije. Francuzi su kroz cijelu utakmicu imali vodstvo, a iako su izabranici Vladimira Vujovića prijetili nisu ih uspjeli ozbiljnije ugroziti.

Francuska je od početka stavila Hrvatsku u poziciju da mora loviti rezultatski deficit. Hendikep je za Vujovićevu momčad bilo i neigranje Josipa Šarca koji je na zagrijavanju osjetio bol u koljenu. Zaostatak Hrvatske je od minus dva narastao na minus četiri (5:9) i tu je izbornik Vujović pozvao minutu odmora. Upisao je nakon toga Ivan Ereš tri važne obrane koje su vratile hrvatsku izabranu vrstu u priključak i dale novi nalet u napadu. Na terenu je izgledalo mnogo bolje nego protiv Španjolske prije samo dva dana, ali i dalje su greške bile te koje nisu dopuštale Hrvatima da ulove Francuze. Protivnici su stalno bježali na dva, tri gola, a da Hrvatska ponovno ne zaostane i da bude u prihvatljivom minusu  pobrinuo se Vito Bahtijarević koji je unio potrebnu svježinu i brzinu za dolazak od 8:13 na 10:13. Iako se Hrvatska i zaostajala samo dva gola, novi trenutak dekoncentracije Francuzi su dobro kaznili i do isteka prvog poluvremena otišli na četiri zgoditka prednosti.

S tri uzastopna pogotka Josipa Repušića, Leona Strbada i Halila Jaganjca Hrvatska je smanjila zaostatak na tri pogotka, a imala je šansu stići i na dva. Međutim, svoje prilike opet nisu iskoristili pa su se Francuzi ponovo vratili na +5. Uspjeli su ponovo hrvatski juniori smanjiti zaostatak, ali Elohim Prandi je bio nezdrživ s pozicije lijevog vanjskog. Nakon toga se igra Hrvatske gotovo u potpunosti raspala. Uslijedila je serija izgubljenih lopti u napadu što je Francuska kaznila lakim golovima i u 51. minuti otišla na ogromnih +9 (23:32). Sjajno je branio Valentin Kieffer koji je lakoćom zaustavljao zicere. Na kraju je Francuska slavila s uvljerljivih 37:28.

Najbolji strijelci Hrvatske bili su Ivan Martinović s osam i Halil Jaganjac sa sedam postignutih pogodaka. Kyllian Villeminot zabio je sedam, a Gael Tribillon i Noah Gaudin su dodali po šest pogodaka za Francusku.

Vito Bahtijarević istaknuo je kao je njegova momčad imala previše tehničkih grešaka: “Želim čestitati svojim dečkima na borbenosti i želji jer smo to pokazali kroz svih 60 minuta. Nažalost, imali smo previše tehničkih grešaka i loše reakcije u obrani i napadu su nas dovele do ovakvog rezultata. Sad moramo dići glave jer već sutra imamo novu utakmicu. probat ćemo to dobit da bar malo zakompliciramo stvari u skupini, a potom nam slijedi borba za plasman.” 

Idući susret glavne faze natjecanja hrvatski juniori igraju sutra od 15 sati protiv Portugala.

Pogledajte još...

Težak ždrijeb za Podravku

Rukometašice Podravka Vegete saznale su svoje protivnice u 1/4 finalu Kupa EHF-a. Ždrijeb u Beču …