Nexe teško do slavlja u Ljubuškom

100
Foto: SEHA-Gazprom liga

Nakon velikog slavlja nad PPD Zagrebom, našički Nexe u drugom kolu SEHA-Gazprom lige gostovao je kod Izviđača iz Ljubuškog. Nakon velikog zaostatka u startu utakmice igrači Hrvoja Horvata su počeli bolje igrati sredinom prvog dijela poluvremena, ali im to nije osiguralo sigurno slavlje. Izviđač se kroz cijeli susret držao u priključku, ali je na kraju minimalno slavlje ipak pripalo Nexeu rezultatom 24:23.

Utakmicu u Ljubuškom sjajno je otvorila domaća momčad. U prvih pet minuta Goran Anđelić je zaustavio tri našička napada, a njegovi suigrači do nagrađuju s tri uzastopna gola. Prednost Izviđača narasla je na 4:0 nakon što s linije sedam metara biva siguran Vedran Delić. Nexe se nikako nije mogao posložiti u napadu i svaki pokušaj je ili Anđelić zaustavio ili su upisali tehničku grešku. Do prvog zgoditka stižu tek u sedmoj minuti preko Marina Šipića te su do tada vidjeli da ne smiju podcijeniti Izviđač te da moraju učvrstiti obranu. Upravo se to i dogodilo nakon devete minute kada je trener Hrvoje Horvat pozvao time-out. Nakon minute odmora sve se posložilo u redovima Nexea i povezao je pet uzastopnih pogodaka uz isto toliko obrana Morena Cara.

U 18. minuti Patrik Leban odvodi Nexe u vodstvo 7:6, a na 8:6 povećava Vedran Zrnić. Izviđač nije ništa mogao protiv našičke obrane koje je dobro zatvarala pa je tako i bio bez gola punih 11 minuta. Domaći sastav vratio se u igru u 25. minuti kada preko Vedrana Delić vraćaju prednost na svoju stranu (10:8), ali ubrzo Šipić to vraća na 10:10. Podjednaka igra održala se sve do kraja prvog dijela utakmice kada je na semaforu stajalo 13:13.

U nastavku utakmice igralo se u egalu sve do 42. minute kada je Nexe pojačao tempo igre i preko Saše Barišić-Jamana uspio pobjeći na prvih +3 (20:17). Izgledalo je jedno vrijeme da se Izviđač neće vratiti u priključak, ali samo pet minuta kasnije to je opovrgnuo Delić koji je svojim petim pogotkom u susretu doveo suigrače na minus jedan  (20:21). Tako neizvjesna utakmica igrala se do samog kraja utakmice jer Izviđač nije popuštao na domaćem terenu. U posljednjih deset sekundi utakmice ušlo se pri 23:24, Izviđač je imao napad za egal, ali je Mihailo Radovanović zaustavio taj pokušaj i Nexu donio novu pobjedu.

U redovima Nexea istaknuo se Vedran Zrnić s pet golova, a po njih četiri dodali su Marin Šipić, Patrik Leban, Saša Barišić-Jaman i Tomi Vozab, a na vratima je Moreno Car zaustavio osam lopti. Vedran Delić i Vasilije Kaluđerović imali su svaki po pet pogodaka, dok je Goran Anđelić sakupio 13 obrana.

Našičani u sljedećoj utakmici gostuju kod Metalurga, dok u sklopu trećeg kola Izviđač stiže u Zagreb.

SEHA-Gazprom liga:
Izviđač – Nexe 23:24 (13:13)

Prethodni članakVaraždin poražen od Steaue u EHF kupu
Sljedeći članakOkupljanje ženske seniorske reprezentacije