Home / Naslovna / Prolaz hrvatskih pjeskašica i pjeskaša u drugu fazu natjecanja
Photo: IHF

Prolaz hrvatskih pjeskašica i pjeskaša u drugu fazu natjecanja

Završila je grupna faza natjecanja u rukometu na pijesku na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Hrvatski predstavnici u muškoj i ženskoj kategoriji izborili su se za nastavak natjecanja s četiri pobjede i jednim porazom.

Prvog su dana grupne faze natjecanja, u ponedjeljak, naše reprezentativke pobijedile Mauricijus i Rusiju rezultatom 2:0. U prvoj se pobijedi istaknuo trio Vojnović – Lukšić – Malec zabivši 15 golova, dok se u drugoj utakmici istaknula Anja Vida Lukšić sa postignutih 12 pogodaka. U utorak su naše pjeskašice nastavile svoj niz pobijedivši Kineske Taipeije rezultatom 2:0, ali i upisale prvi poraz od Mađarske. Protiv Taipea najviše su zabijale Banić(7) i Vojnović (5) te protiv Mađarske ponovno Banić (4). Posljednju utakmicu u grupnoj fazi hrvatske su reprezentativke odigrale danas poslijepodne kada su ostvarile pobjedu nad ekipom Američke Samoe 2:0, a najviše su zabile Nika Vojnović i Rea Banić (5).

Hrvatski su pjeskaši natjecanje otvorili porazom od domaćina Argentine 2:1. Bruno Sudarević zabio je osam pogodaka koji nažalost nisu bili dovoljni za prvu pobjedu naših. Već u sljedećoj utakmici Ivan Antonio Hančić sa svojih šest i Bruno Sudarević i Krešimir Obratov sa po pet pogodaka vodili su Hrvatsku do prve pobjede protiv ekipe Portugala 2:1. Pobjednički niz nastavio se u utorak kada su naši pjeskaši ostvarili dvije pobjede protiv Italije i Paragvaja. U porazu Talijana prednjačio je Mateo Budić sa svojih pet pogodaka, dok je Tin Brzica upisao četiri pogotka u pobjedi protiv Paragvaja. U posljednjoj utakmici grupne faze ostvarena je još jedna pobjeda nad ekipom Mauricijusa 2:0 u kojoj je Marko Marunčićpostigao 11 pogodaka.

Hrvatske su pjeskašice tako završile grupnu fazu natjecanja sa svim pobjedama i sljedeći nastup imaju sutra u 15 sati protiv domaćina Argentine pa u 20:20 protiv Nizozemske. Pjeskaši svoj put nastavljaju sutra od 16:40 protiv Španjolske i protiv Mađarske u 21:10.

Ostale rezultate možete vidjeti ovdje.

Fotografija preuzeta sa web stranice International Handball Federation.

Pogledajte još...

Derbiji koji kroje vrh ljestvice Premijer lige

Utakmice 15. kola Premijer lige mogle bi mnogo toga definirati u domaćoj ligi, posebno kada …