Nexe na korak do 1/4 finalne završnice EHF Kupa

74

Nakon tri nastupa i tri pobjede u skupini B EHF Kupa ove sezone, rukometaši Nexea gostuju kod makedonskog Eurofarm Rabotnika. Pobjeda u ovoj utakmici praktički bi im već osigurala prolazak u 1/4 finalnu završnicu EHF Kupa.

Makedonski Eurofarm Rabotnik još nije osvojio ni bod u natjecanju i za sada se čvrsto nalazi na dnu ljestvice. Međutim, vodeća momčad skupine B ipak mora biti oprezna jer je prvo poluvrijeme u Našicama pokazalo da Makedonci mogu biti itekako opasni. S novim trenerom u tom su susretu ozbiljno mučili Nexe koji je na kraju ipak pokazao svu svoju kvalitetu i pobijedio na domaćem terenu.

„Očito je dolazak novog trenera već tada urodio plodom, a očekujem ih u još boljem izdanju jer će trener Alušovski ipak imati više vremena za pripremu i raditi na određenim taktičkim varijantama. Uz to, igraju u svojoj dvorani, na domaćem terenu, gdje će imati i jaku podršku s tribina. U takvim situacijama kompletna momčad izvlači posljednje atome snage, a svaki pojedinac izvlači maksimum iz sebe. Mi ih sigurno respektiramo. Uostalom, to je momčad koja je u sezonu ušla kako bi se u Makedoniji borila s Metalurgom i Vardarom za sljedeće sezone u SEHA ligi, a čim je tako, znači da imaju velike ambicije i da su kvalitetna momčad,” rekao je Hrvoje Horvat uoči utakmice s Rabotnikom.

 

Prethodni članakBorba za peto mjesto Lige prvaka
Sljedeći članakZagreb osigurao bod protiv Szegeda, Nexe doživio prvi poraz protiv Rabotnika