Hrvatska doživjela poraz u susretu protiv Austrije

119

Nakon pobjede nad Češkom, hrvatska ženska seniorska reprezentacije doživjela je poraz na HEP Croatia Cup-u u susretu protiv Austrije 21:22. 

U pravom su ritmu izabranice Nenada Šoštarića otvorile susret protiv Austrije. Odmah na početku povele su 2:0, no serijom tehničkih pogrešaka i promašaja, vraća se Austrija i preuzima vodstvo od 3:2. U 12. minuti već imaju tri pogotka prednosti, zbog čega je Šoštarić prisiljen u ranoj fazi utakmice tražiti minutu predaha. U sljedećih šest minuta, hrvatske su reprezentativke stigle do izjednačenja pogotkom Tee Pijević na prazna austrijska vrata. Ubrzo preuzimamo vodstvo za 7:6, no uporne i agresivne Austrijanke pogađaju sa svih strana i u 25. minuti ostvaruju prednost od tri pogotka razlike 8:11. Gošće su odlično blokirale naša krila i crtu, a s vanjskih pozicija nikako nismo uspjeli pronaći reprezentativke koje će zabiti s devet metara. Tako je Austrija na predah otišla s dva pogotka viška 10:12.

Pet i pol minuta u nastavku, hrvatske su rukometašice jurile zaostatak, te konačno stigle do izjednačenja. Uz dva isključenja Austrije i dvije odlične reakcije Pijević na vratima, Hrvatska napokon stiže do prednosti 15:14, pogotkom Stele Posavec u 37. minuti. Dosta je mijenjao Šoštarić, tražeći raspoloženu šestorku. Patricia Kovács i Ines Ivančok, lako su pronalazile rješenja i time nas držale u neizvjesnosti. Malo je vodila Hrvatska pa malo Austrija. U posljednjih deset minuta Austrija je ušla s dva pogotka prednosti, a Hrvatska s igračicom manje. No, sjajnim obranama Magdalene Ećimović, ušli smo u izjednačenu završnicu. Dvije minute prije kraja, obranom Petre Blazinek, Austrija se diže i odlazi na +2. Petnaest sekundi prije kraja, Miočinović zabija za 21:22.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Larissa Kalaus s devet postignutih pogodaka, dok je kod Austrije Kovács zabila sedam.

U prvom susretu dana, Češka je slavila nad Slovenijom 26:25.

Prethodni članakHrvatska pobjedom otvorila HEP Croatia Cup
Sljedeći članakZamet slavio protiv Sesveta, Rudan Labin pobijedio Rudar u gostima