Varaždin slavio protiv Rudara, Sesvete ostvarile prvu pobjedu u trećem kolu Lige za ostanak

21

Treće kolo Lige za ostanak donijelo je pobjedu Sesveta nad Rudan Labinom, slavlje Zameta koji ostaje na vrhu ljestvice te pobjedu Varaždina u derbiju začelja.

U susretu između Zameta i Gorice, domaćin je vodio veliku i neizvjesnu borbu s Goricom. Nakon početnog ispitivanja snaga, Zamet prvu osjetniju razliku stvara u 17. minuti kada bježi na 10:7. No, momčad Gorice je uporna i ipak ne dopušta da domaćin stvori osjetniju razliku. Na predah se ide rezultatom 15:13. U nastavku je bilo uzbudljivo i neizvjesno, posebno u razdoblju kada se igralo pogodak za pogodak. Davor Ćavar pogotkom u 54. minuti smanjuje razliku na 26:25. Zamet je ipak uspio sačuvati nešto više mirnoće i na kraju slavi 31:29 čime ostaje na vrhu ljestvice Lige za ostanak. Prvi strijelac Zameta je bio Filip Glacaš s osam pogodaka, a značajan obol dala su braća LučinTin sa sedam pogodaka, dok je Fran imao 12 obrana. Kod Gorice najistaknutiji je bio Davor Ćavar s deset pogodaka.

Nakon dva poraza u Ligi za ostanak, Sesvete su ipak slavile nad Rudan Labinom 28:25. Od početka se momčad Davora Dominikovića postavila s autoritetom i gotovo bez većih problema kontrolirala cijeli tijek susreta. Do kraja prvoga dijela imali su četiri pogotka viška 12:16 što su uz manje ili veće poteškoće uspjeli sačuvati do kraja. U jednom trenutku u 38. minuti domaćin se uspio približiti na razliku koja je mogla biti opasna za Sesvete (17:19) ali gosti su brzo odgovorili serijom 5:0 i time osigurali pobjedu. U redovima Rudana najistaknutiji je Mario Ratkajec s osam pogodaka, dok su kod Sesveta Mislav Perković i Nikola Mirosavljević imali po sedam pogodaka, a vratar Matej Mudrinjak 13 obrana.

U derbiju začelja između Varaždina i Rudara, bodovi su pripali Varaždincima koji su tijekom cijelog susreta imali prednost, od početnih 3:2 u 8. minuti, do najvećih +11 u 33. minuti. Rudar jednostavno nije imao odgovor na čvrstu obranu domaćina. Postigli su samo devet pogodaka u prvom dijelu utakmice, a primili čak 19. U takvoj situaciji je Alan Belko mogao dati priliku praktički svim svojim rukometašima. Susret je završio pobjedom Varaždina 36:25.