U 21. kolu 1. HRL za žene Umag slavio nad Bjelovarom

29

21. kolo 1. HRL za žene proteglo se na tri dana. Lokomotiva se vratila na vrh, dok je Umag priredio veliko iznenađenje slavljem nad Bjelovarom.

Lokomotiva je u susretu sa Zrinskim slavila 24:19. Trebalo joj je dvadesetak minuta da stvori prvu opipljivu prednost, a pogotkom Marine Glavan u 21. minuti, otišle su Zagrepčanke na 7:10. Ipak, do predaha nisu  uspjele stvorile razliku s kojom bi se mogle opustiti u nastavku susreta. Nenad Šoštarić je veliku minutažu dao mladim snagama – Antonija Ćurić na vratima, Andrea Šimara i Antonia Čivljak. Od sredine drugoga dijela, Lokomotiva je bez većih naprezanja čuvala tri, četiri pogotka razlike, sve do konačnih 24:19. Za iznenađenje kola pobrinuo se Umag koji je slavio nad Bjelovarom 35:29. Domaćin je odigrao sjajno te osvojio velike i važne bodove koji su čak vrijedni spasa.

U susretu između Dalmatinke i Koke, u neizvjesnom prvom dijelu susreta, gošće su uglavnom imale prednost i do predaha ostvarile pet pogodaka razlike (9:14). Dalmatinka s druge strane, pored silnog truda u drugom dijelu utakmice nikako nije uspjela spustiti razliku na prihvatljivu razinu te napraviti preokret. Susret je završio slavljem Koke 25:17. U gostujućim redovima izvrsna je bila Ines Domjan sa šest postignutih pogodaka, dok je kod Dalmatinke Josipa Oršulić također imala šest postignutih pogodaka od ukupno osam udaraca.

Sesvete su u susretu sa Splitom 2010 slavile 27:24. Nakon početne prednosti gošći, Split 2010 na predah ipak ide s četiri pogotka prednosti. Ipak, vodstvo su čuvale sve do 47. minute kada do izražaja dolazi širina kupe Sesveta, u prvom redu iskustvo Lucije Bešen koja je na kraju susreta imala 15 obrana. Split 2010 doživio je tako osmi poraz ove sezone. Borbeno i neizvjesno bilo je i u Crikvenici gdje su se za bodove koji mogu značiti ostanak u ligi borili Murvica i Osijek. Susret je završio slavljem Murvice 26:25. Osijek se nakon susreta u Crikvenici našao u izuzetno teškoj situaciji jer osim što zaostaju dva boda za Murvicom imaju i susret više.

1. HRL ZA ŽENE – 21 . KOLO:

ZRINSKI – LOKOMOTIVA 19:24
UMAG – BJELOVAR 35:29
DALMATINKA – KOKA 17:25
SPLIT 2010 – SESVETE AGROPROTEINKA 24:27
MURVICA – OSIJEK 26:25
TREŠNJEVKA – ZAMET 10:0
PODRAVKA SLOBODNA