Podravka ide po novi naslov

142

Rukometašice su stigle do posljednjeg kola prvenstva i nikada uzbudljivije završnice. Podravka Vegeta u Sesvetama čeka promociju naslova prvaka, dok se istovremeno odlučuje tko će biti naš treći predstavnik u Europi sljedeće sezone, odnosno o drugom klubu koji ispada iz lige.

Kolo otvaraju Koka i Zrinski, a Koki je to jako dobra provjera uoči odlaska u Poreč na završnicu Kupa, odnosno polufinalni susret s Podravkom. Varaždinke ne smiju u njega ući opušteno jer  ukoliko žele osigurati treće mjesto ili barem sačuvati nadu za to, moraju pobijediti. Prošle jeseni Zrinski je slavio s 28:25 pa je to motiv više bivšeg izbornika Zlatka Canjuge da uzvrati. Susret između Podravke i Sesveta je za Sesvete odlična prilika da provjeri svoju spremnost uoči polufinala Kupa s Murvicom. Sastav iz Koprivnice dolazi kompletan i spreman za proslavu 25. naslova prvaka države. Zlatku Saračeviću kao treneru u prvoj sezoni na klupi Podravke smiješi se dvostruka kruna i ne treba sumnjati da će je sa svojim djevojkama znati proslaviti.

Važan susret igra se u Bjelovaru gdje u goste dolazi Trešnjevka. Bjelovar mora pobijediti ukoliko želi biti treći, a u tom slučaju Trešnjevka ispada iz lige. Ukoliko Koka pobijedi Zrinski, a Bjelovar Trešnjevku, treće mjesto će pripasti Bjelovarkama jer imaju bolji međusobni odnos s Kokom (jedna pobjeda i jedan remi). Iz skupine ugroženih vrijedi dakako izdvojiti susret Osijeka i Lokomotive, gdje je realno je očekivati da Zagrepčanke sezonu završe novim slavljem. S druge strane, Umag i Split 2010 međusobno dijele tri boda tako da će taj susret biti samo radi prestiža. Splićanke su dobile prvi susret ove sezone 33:29.

Prethodni članakPočinje završnica Prvenstva Hrvatske za 1. HRLDB (2008. i mlađi)
Sljedeći članakDubrava se bori za treće mjesto