Sesvete slavile protiv Rudan Labina 31:18

84

Svaki od tri susreta osmog kola Lige za ostanak imao je veliki ulog. Gorica je pobjedom nad Zametom zadržala prvo mjesto, a Sesvete su slavljem protiv Rudana praktički osigurale ostanak ali istodobno u vrlo tešku situaciju gurnule labinsku momčad.

Veliki ulog bio je u susretu u Jelkovcu između Sesveta i Rudan Labina. Dva kola prije kraja pobjednik bi stigao na korak do osiguranja premijerligaškog statusa i sljedeće sezone. Premda su Labinjani najavljivali žestok otpor domaćinu, on im to nije dopustio. U silovitom otvaranju susreta Sesvete su od 2:2 nevjerojatnom serijom 5:0 pobjegle na razliku s kojom su mogli lako kontrolirati zbivanja u prvom dijelu. Kako gosti nisu ni jednog trenutka mogli povezati dva pogotka za redom na predahu je bilo velikih 15:8 za Sesvete.

Uspjeli su domaćini, iako oslabljeni za mnogo važnih igrača, održati visoki ritam i u drugom dijelu i ne dopustiti Labinjanima povratak u susret. U završnici ogleda opet su imali veliku seriju od sedam pogodaka za redom i Rudan je doživio izuzetno težak poraz koji ga dovodi u vrlo nezahvalnu situaciju kada je ostanak u pitanju. Osim domaćeg susreta protiv Zameta u sljedećem kolu, čeka ga i gostovanje kod vodeće Gorice.

Gorica je i dalje u sjajnom izdanju. Protiv Zameta su osvojili već 11-i bod u Ligi za ostanak i praktički osigurali prvo mjesto. U susretu od čak 70 pogodaka, bez čvrstih obrana, Gorica je sada pobjegla pratnji za tri boda. Do kraja lige čeka je Rudar u gostima koji se već oprostio od lige, odnosno Rudan Labin koji u posljednjem kolu dolazi u Veliku Goricu.

LIGA ZA OSTANAK – 8. KOLO:
SESVETE – RUDAN LABIN 31:18
GORICA – ZAMET 39:31
12.5.2019. 18:30 RUDAR – VARAŽDIN 1930

Prethodni članakZagreb slavio u Vinkovcima 33:25
Sljedeći članakLivestream završnica PH 2008/2009